Danes je blagajna odprta od 16:30 do 20:30 (odprto še 02:35, tel: 01 239 22 17).
Animateka 2022

Psom in Italijanom vstop prepovedan Interdit aux chiens et aux Italiens

Alain Ughetto / Francija, Italija, Portugalska, Švica, Belgija / 2022 / 70 min / francoščina

Z magičnostjo animiranega filma Alain Ughetto potuje nazaj v času in oživlja družinsko zgodovino. Skozi namišljen dialog s svojo babico Cesiro izriše življenje italijanskih migrantov na začetku 20. stoletja in se pokloni njihovemu pogumu, s prikazom pristne človečnosti pa presega zgodbo posamične družine in se širi v dimenzije univerzalnosti.   

režija Alain Ughetto, scenarij Alain Ughetto, Alexis Galmot, Anne Paschetta, oblikovanje likov David Roussel, animacija Marjolaine Parot, direktorja fotografije Fabien Drouet, Sara Sponga, montaža Denis Leborgne, scenografija Jean-Marc Ogier, glasba Nicola Piovani, glasova Ariane Ascaride (Cesira), Alain Ughetto (pripovedovalec/the narrator), producent Alexandre Cornu, koproducenti Jean-François Le Corre, Mathieu Courtois, Ilan Urroz, Nicolas Flory, Manuel Poutte, Enrica Capra, Luis Correia, Nicolas Burlet, produkcija Les Films du Tambour de Soie, koprodukcija Vivement Lundi !, Foliascope Graffiti Film, Lux Fugit Film et Umedia, Nadasdy Film, Ocidental Filmes, Auvergne-Rhône-Alpes Cinéma, distribucija v Sloveniji Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta

IMDb

Na začetku 20. stoletja je življenje v mali gorski vasi na severu Italije, imenovani Ughettera neizprosno. Družina Ughetto, ki izvira iz te vasi, zato sanja o lepši prihodnosti na drugi strani meje. Družinska legenda pravi, da je režiserjev ded Luigi Ughetto prečkal mejo sredi Alp, da bi v Franciji našel boljše življenje in tako za vedno spremenil usodo svoje ljubljene družine.

Film Psom in Italijanom vstop prepovedan je del programa 19. Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka.

četrtek, 01. 12. 2022

Filmska srečanja ob kavi na Animateki: Psom in Italijanom vstop prepovedan in Jean-François Le Corre

V sredo, 30. novembra, smo po dopoldanski projekciji izjemnega animiranega filma razmišljali o univerzalnosti družinskih spominov in zgodb ter izvedeli več o procesu nastajanja celovečernih animacij ter njihovem razvoju skozi čas.

Celovečerni filmi na 19. Animateki

Vsako leto mednarodni festival animiranega filma v Kinodvoru pokaže izbor animiranih celovečercev. Letos jih bo v Kinodvoru na ogled kar osem, zato to toplo vabljeni na te izjemne projekcije.

petek, 16. 09. 2022

Filmska srečanja ob kavi 2022/23

Program filmskih srečanj za poznejša leta: gledamo filme in se pogovarjamo z izbranimi gosti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Tri minute – podaljšano Three Minutes – A Lengthening

Bianca Stigter

četrtek, 08. 12. 2022 / 18:30 / Mala dvorana

Bianca Stigter kot nekakšna arheologinja podrobno preučuje vsako sličico triminutnega domačega filma, posnetega leta 1938 v majhnem judovskem mestu na Poljskem, da bi v življenje priklicala skupnost, ki je izginila med drugo svetovno vojno. Esej o zgodovini, spominu in filmu spremlja pripoved Helene Bonham Carter.

Premiera

Obe strani rezila Avec amour et acharnement

Claire Denis

četrtek, 08. 12. 2022 / 20:30 / Dvorana

Claire Denis po filmu Žarek v srcu ponovno združi moči z Juliette Binoche v zgodbi o ženski srednjih let, ki se nepričakovano znajde v vrtincu nebrzdanih strasti. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 09. 12. 2022 / 15:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.