Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:45 (odpre se čez 01:26).
Animateka 2022

Psom in Italijanom vstop prepovedan Interdit aux chiens et aux Italiens

Alain Ughetto / Francija, Italija, Portugalska, Švica, Belgija / 2022 / 70 min / francoščina

Z magičnostjo animiranega filma Alain Ughetto potuje nazaj v času in oživlja družinsko zgodovino. Skozi namišljen dialog s svojo babico Cesiro izriše življenje italijanskih migrantov na začetku 20. stoletja in se pokloni njihovemu pogumu, s prikazom pristne človečnosti pa presega zgodbo posamične družine in se širi v dimenzije univerzalnosti.   

režija Alain Ughetto, scenarij Alain Ughetto, Alexis Galmot, Anne Paschetta, oblikovanje likov David Roussel, animacija Marjolaine Parot, direktorja fotografije Fabien Drouet, Sara Sponga, montaža Denis Leborgne, scenografija Jean-Marc Ogier, glasba Nicola Piovani, glasova Ariane Ascaride (Cesira), Alain Ughetto (pripovedovalec/the narrator), producent Alexandre Cornu, koproducenti Jean-François Le Corre, Mathieu Courtois, Ilan Urroz, Nicolas Flory, Manuel Poutte, Enrica Capra, Luis Correia, Nicolas Burlet, produkcija Les Films du Tambour de Soie, koprodukcija Vivement Lundi !, Foliascope Graffiti Film, Lux Fugit Film et Umedia, Nadasdy Film, Ocidental Filmes, Auvergne-Rhône-Alpes Cinéma, distribucija v Sloveniji Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta

IMDb

Na začetku 20. stoletja je življenje v mali gorski vasi na severu Italije, imenovani Ughettera neizprosno. Družina Ughetto, ki izvira iz te vasi, zato sanja o lepši prihodnosti na drugi strani meje. Družinska legenda pravi, da je režiserjev ded Luigi Ughetto prečkal mejo sredi Alp, da bi v Franciji našel boljše življenje in tako za vedno spremenil usodo svoje ljubljene družine.

Film Psom in Italijanom vstop prepovedan je del programa 19. Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka.

četrtek, 01. 12. 2022

Filmska srečanja ob kavi na Animateki: Psom in Italijanom vstop prepovedan in Jean-François Le Corre

V sredo, 30. novembra, smo po dopoldanski projekciji izjemnega animiranega filma razmišljali o univerzalnosti družinskih spominov in zgodb ter izvedeli več o procesu nastajanja celovečernih animacij ter njihovem razvoju skozi čas.

Celovečerni filmi na 19. Animateki

Vsako leto mednarodni festival animiranega filma v Kinodvoru pokaže izbor animiranih celovečercev. Letos jih bo v Kinodvoru na ogled kar osem, zato to toplo vabljeni na te izjemne projekcije.

petek, 16. 09. 2022

Filmska srečanja ob kavi 2022/23

Program filmskih srečanj za poznejša leta: gledamo filme in se pogovarjamo z izbranimi gosti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ptičje prigode Ptičje prigode

razno

sobota, 04. 02. 2023 / 10:00 / Dvorana

Ptice glasno čivkajo, štrk bo prvič poletel, žolna lovi hrošča, mali ptičici pa nagaja lisica. Likovno in vsebinsko raznolike ptičje prigode za najmlajše, v pozdrav gregorjevemu in pomladi.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sobota, 04. 02. 2023 / 11:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!

Korzet Corsage

Marie Kreutzer

sobota, 04. 02. 2023 / 14:00 / Dvorana

Režiserka Marie Kreutzer in igralka Vicky Krieps radikalno obračunata z romantičnim mitom o priljubljeni avstrijski cesarici ter »Sisi« oživita kot izrazito sodobno žensko, ki se skuša izviti iz prisilnega jopiča družbenih pričakovanj. Nagrada za najboljšo žensko vlogo v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.