Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Projekcije filma

četrtek, 14. 10. 2021 / 16:00 / Dvorana

Festival Kinotrip

Vstopnice v prodaji od 1. oktobra.

Festival Kinotrip 2021

Nikoli redko včasih vedno Never Rarely Sometimes Always

Eliza Hittman / ZDA / 2020 / 101 min / podnapisi, angleščina

Projekcije filma

četrtek, 14. 10. 2021 / 16:00 / Dvorana

Festival Kinotrip

Vstopnice v prodaji od 1. oktobra.

Popotovanje dveh srednješolk, ki ju nezaželena nosečnost popelje v New York, potovanje pa postavi na preizkušnjo njuno prijateljstvo in zaupanje. Naj te film odpelje na pot intimnih preizkušenj!

režija in scenarij: Eliza Hittman; direktorica fotografije: Hélène Louvart; montaža: Scott Cummings; glasba: Julia Holter; igrajo: Sidney Flanigan, Talia Ryder, Théodore Pellerin, Ryan Eggold, Sharon Van Etten; distribucija: Karantanija Cinemas

IMDb

Fotografije

Autumn se zdi preresna za svoja leta. Medtem ko njene sošolce zanimata druženje in zabava, se ona drži ob strani, igra na kitaro in sklada svoje pesmi. Ko zaradi nenavadnega počutja in slabosti obišče zdravnika, izve, da je noseča. Autumn otroka ne želi obdržati, vendar v mestecu sredi podeželske Pensilvanije ni nikogar, ki bi ji lahko svetoval in pomagal. Zaupa le svoji sestrični Skylar in z malimi prihranki se podata v New York. A stvari niso tako preproste, kot se zdijo na prvi pogled: Autumn ni polnoletna, od zanositve je minilo že kar nekaj tednov, popotovanje pa postavi na preizkušnjo tudi njuno prijateljstvo in zaupanje.

Kinotripova festivalska projekcija poteka v sodelovanju s 27. Mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti – Mesto žensk.

sreda, 15. 09. 2021

6. filmski festival Kinotrip za šole

Srednje šole vabljene na 6. filmski festival Kinotrip, ki omogoča ogled kakovostnih filmov po izboru mladih. Letos festival poteka med 14. in 16. oktobrom v Kinodvoru.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Martin Eden Martin Eden

Pietro Marcello

ponedeljek, 20. 09. 2021 / 21:00 / Dvorana

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah in nagrada Art kino mreže Slovenije na zadnjem Ljubljanskem filmskem festivalu.

Lucio Dalla in njegova pesem Italije Per Lucio

Pietro Marcello

torek, 21. 09. 2021 / 17:00 / Dvorana

Pietro Marcello (Martin Eden) se vrača k dokumentarnemu filmu z zgodbo o italijanskem kantavtorju Luciu Dalli. Skozi sproščeni pogovor dveh glasbenikovih prijateljev in s pomočjo svobodne uporabe množice arhivskih posnetkov režiser sestavi večplasten portret Italije v drugi polovici prejšnjega stoletja.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

torek, 21. 09. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.