Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 04:59).
6. filmski festival Kinotrip za šole

6. filmski festival Kinotrip za šole

Srednje šole vabljene na 6. filmski festival Kinotrip, ki omogoča ogled kakovostnih filmov po izboru mladih. Letos festival poteka med 14. in 16. oktobrom v Kinodvoru.

Vse Kinotripove projekcije bodo pospremljene z uvodom, ki ga bodo izvedli mladi programski sodelavci festivala. Številni filmi so pri nas na ogled samo v času festivala.

Šole se lahko odločijo za šolske projekcije v dopoldanskem času ali pa obisk redne popoldanske festivalske projekcije (spored je objavljen – tukaj). Cena vstopnice na šolskih projekcijah je 2,7 € na dijaka, na rednih projekcijah pa po rednem ceniku vstopnic.


Izpostavljamo:

Življenje brez Sare Amat (Laura Jou, Španija, 2019)
Čutna zgodba o zadnjih dnevih poletja, polnih skrivnosti in nežnih trenutkov nepozabne ljubezni. Naj te film odpelje v skrivnosti prve ljubezni! Več.

Nikoli redko včasih vedno (Eliza Hittman, ZDA, 2020)
Popotovanje dveh srednješolk, ki ju nezaželena nosečnost popelje v New York, potovanje pa postavi na preizkušnjo njuno prijateljstvo in zaupanje. Naj te film odpelje na pot intimnih preizkušenj! Več.

Dragi otroci prihodnosti (Franz Böhm, Nemčija, Avstrija, Velika Britanija, 2021)
Zgodbe treh mladih aktivistk, ki so svoje življenje posvetile boljšemu jutri. Naj te film odpelje v boj za pravičnost! Več.

Prijave in več informacij na: solski@kinodvor.org

Življenje brez Sare Amat La vida sense la Sara Amat

Laura Jou

Čutna zgodba o zadnjih dnevih poletja, polnih skrivnosti in nežnih trenutkov nepozabne ljubezni. Naj te film odpelje v skrivnosti prve ljubezni!

Nikoli redko včasih vedno Never Rarely Sometimes Always

Eliza Hittman

Tiha, a silovita, minimalistična, a čustveno večplastna pripoved o ženski solidarnosti in pogumu je režiserki prinesla srebrnega medveda (veliko nagrado žirije) na Berlinalu.

Dragi otroci prihodnosti Dear Future Children

Franz Böhm

Zgodbe treh mladih aktivistk, ki so svoje življenje posvetile boljšemu jutri. Naj te film odpelje v boj za pravičnost!

6. filmski festival Kinotrip

Med 14. in 16. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov in spremljevalni program s Kinotripovim podkastom, vse po izboru mladih.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.