Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 02:38, tel: 01 239 22 17).

Moja soba Chemi otakhi

Ioseb 'Soso' Bliadze / Gruzija, Nemčija / 2022 / 107 min / gruzijščina

Samozavesten, pristen portret milenijskih generacij v današnjem Tbilisiju raziskuje zakoreninjenost konservativne patriarhalne miselnosti v sodobni gruzijski družbi.

režija Ioseb 'Soso' Bliadze, scenarij Ioseb 'Soso' Bliadze, Taki Mumladze, fotografija Dimitri Dekanosidze, montaža Ioseb 'Soso' Bliadze, igrajo Taki Mumladze (Tina), Mariam Khundadze (Megi), Sophio Zeragia (Nini), Lashao Gabunia (Vajiko), Giorgi Tsereteli (Beka), Ioseb »Soso« Bliadze (Dito), Ophelia Bliadze (Ophelia), Beka Ungiadze (Khuchua), Lika Maisuradze (Salome), Eka Chavleishvili (Tinina mama/Tina's mother), Mariam Tsikarishvili (Ketevan), producenti Ioseb 'Soso' Bliadze, Eva Blondiau, Elma Imanov, produkcija Color Of May

festivali, nagrade Karlovi Vari 2022 (najboljši igralki)

IMDb

Tina se v življenju ne znajde najbolje. Ker ni navajena skrbeti sama zase, se običajno zanaša na svoje življenjske spremljevalce. To se ne spremeni niti s prihodom v gruzijsko prestolnico, saj nestrpno pričakuje, da se ji pridruži njen fant Beka. Medtem pa se zbliža z novo sostanovalko, živahno Megi, ki je njeno popolno nasprotje. Po njeni zaslugi začne Tina odkrivati svet, osvobojen togih družbenih norm. Svet, v katerem lahko svobodno – brez moških! – sprejema lastne odločitve.

»Ves čas smo vedeli, da ni ljubezenska zgodba. Govori o Tini, ki se išče in eksperimentira s svojo seksualnostjo. /… / V državah, kot je naša, družba ženskam pove, kako naj seksajo. Tina ne ve, kdo je, zato preizkuša stvari. Najprej z možem, nato z ljubimcem, zatem z Megi. Naša družba je zelo obsojajoča in na filmskem platnu so naša gola telesa. Vendar je bila izbira naša, pomembno je bilo to storiti. Z Mariam sva to spolno srečanje občutili kot manifest.«
– Taki Mumladze

petek, 28. 10. 2022

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 33. Liffu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripove žirije. Med 9. in 20. novembrom.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dekle in jaguar Le dernier jaguar

Gilles de Maistre

nedelja, 16. 06. 2024 / 16:50 / Dvorana

Zgodba o neverjetnem prijateljstvu v osrčju Amazonije.

Jaz, kapitan Io capitano

Matteo Garrone

nedelja, 16. 06. 2024 / 19:00 / Dvorana

Film Mattea Garroneja (Gomorra) je homerska pravljica o popotovanju dveh najstnikov, ki se v iskanju boljšega življenja odpravita iz Dakarja v Italijo. Toda od uresničitve sanj ju ločijo labirint kontrolnih točk, grozote centrov za pridržanje, razgreta Sahara in prostrane vode Sredozemskega morja. Srebrni lev za najboljšo režijo in nagrada za najbolj obetavnega mladega igralca v Benetkah ter nominacija za oskarja v kategoriji najboljših mednarodnih celovečercev.

Štirje mali odrasli Neljä pientä aikuista

Selma Vilhunen

ponedeljek, 17. 06. 2024 / 16:20 / Dvorana

Ljubi in pusti ljubiti! Finska komična drama pripoveduje o paru srednjih let, ki se odloči vstopiti v zapleteni svet poliamorije. Nenavadna »zgodba o odraščanju« je na zadnjem Liffu prejela nagrado žirije Art kino mreže Slovenije.