Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Mektoub, ljubezen moja Mektoub, My Love: Canto Uno

Abdellatif Kechiche / Francija, Italija / 2017 / 175 min / francoščina

Abdellatif Kechiche je Adelino življenje nasledil z dih jemajočo sago o odraščanju, spolnosti in hedonizmu, postavljeno na jug Francije leta 1994.

režija Abdellatif Kechiche, scenarij Abdellatif Kechiche, Ghalia Lacroix, François Bégaudeau (roman), fotografija Marco Graziaplena, montaža Nathanaëlle Gerbeaux, Maria Giménez Cavallo, igrajo Shaïn Boumedine (Amin), Ophélie Bau (Ophélie), Salim Kechiouche (Tony), Lou Luttiau (Céline), Alexia Chardard (Charlotte), Hafsia Herzi (Camélia), Kamel Saadi (Kamel), Estefania Argelich (Esmeralda), Delinda Kechiche (Dede), Meleinda Elasfour (Meleinda)

festivali, nagrade Benetke 2017

Amin je mlad scenarist, ki živi v Parizu in se poleti vrača domov v ribiško vasico na jugu Francije, kjer preživlja čas s svojo družino in prijatelji iz otroštva. Mirni mladenič med pohajkovanjem po kavarnah in plažah spozna Ophélie in Céline, privlačni dekleti, ki sta v obmorsko vasico prišli na oddih iz Nice. Medtem ko se Aminov bratranec evforično spušča v mesene užitke poletnih avantur, mladi pisec dogajanje raje opazuje od daleč in s fotoaparatom išče navdih za svoje pisanje. Pri ljubezni ima namreč zadnjo besedo zgolj »mektoub«, kakor Arabci v svojem jeziku rečejo usodi.

»Filmu bi rad povrnil njegovo sveto razsežnost, občutek, da z obiskom kina sodelujemo pri slavnostnem obredu. Čeprav številni menijo, da je to iluzija, sem globoko prepričan, da je film del nove človeške dobe, ki ponuja resnične možnosti. Tako kot filmski ustvarjalec sem stvaritelj tega upanja. Če bi v sebi opustil ta utopični ideal, bi izgubil željo po filmskem ustvarjanju.« (Abdellatif Kechiche)

Abdellatif Kechiche
Rojen leta 1960 v Tunisu, Tunizija. Pri šestih letih je s starši emigriral v Francijo in odrasel v Nici. Poklicno pot je začel kot gledališki in filmski igralec. V osemdesetih je kot igralec nastopil tudi v več filmih. Svoj prvenec La Faute a Voltaire je posnel leta 2000. Mednarodno prepoznavnost mu je prinesel film Kuskus, z Adelinim življenjem pa je osvojil zlato palmo v Cannesu.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Igram, sem Igram, sem

Miroslav Mandić

sreda, 23. 01. 2019 / 21:00 / Dvorana

Triptih o tem, kaj pomeni biti igralec, ter o mejah med igralcem in likom. 

Maria Callas Maria by Callas

Tom Volf

četrtek, 24. 01. 2019 / 14:45 / Dvorana

Zgodba o izjemni življenjski poti ene največjih opernih div dvajsetega stoletja, povedana izključno z njenimi besedami.

Zadnji teden

Starec in pištola The Old Man & the Gun

David Lowery

četrtek, 24. 01. 2019 / 17:00 / Dvorana

Robert Redford si za svojo zadnjo vlogo nadene suknjič šarmantnega bančnega roparja Forresta Tuckerja. Starec in pištola je »bolj ali manj resnična zgodba« o človeku, odločenem živeti po lastnih pravilih … in se pri tem zabavati.