Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:00 (za danes zaprto).

Projekcije filma

torek, 30. 04. 2019 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Mektoub, ljubezen moja Mektoub, My Love: Canto Uno

Abdellatif Kechiche / Francija, Italija / 2017 / 174 min / francoščina

Projekcije filma

torek, 30. 04. 2019 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Leto 1994. Mladi Amin se poleti iz Pariza vrne v domačo vasico na jugu Francije, da bi preživel počitnice z družino in prijatelji iz otroštva. V družbi bratranca Tonyja in najboljše prijateljice Ophélie preživlja dneve med lokalnimi bari, tunizijsko restavracijo svojih staršev ter plažami, polnimi deklet. Očaran nad ženskami, ki ga obkrožajo, le od daleč opazuje slasti poletja, medtem ko se njegov vročekrvni bratranec brez zadržkov predaja mesenim užitkom. A ko gre za ljubezen, ima zadnjo besedo vedno »mektoub«, kakor v arabščini pravijo usodi.

igrajo Shaïn Boumédine, Salim Kechiouche, Ophélie Bau, Hafsia Herzi, Lou Luttiau, Alexia Chardard, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Benetke (nagrada italijanskih spletnih kritikov, nagrada za najboljšega direktorja produkcije v mednarodnem filmu). Najboljši francoski film leta po izboru Francoskega združenja filmskih in televizijskih kritikov. Nagrada lumière za najobetavnejšo igralko. Nominacija za nagrado cezar za najobetavnejšo igralko. LIFFe.

Fotografije

»Dolgo /…/ sem sanjal o tem, da bi našel lik in igralca, ki bi ga interpretiral, ter bi jima sledil skozi več filmov. /…/ V mislih sem imel – in še vedno imam – nekakšno filmsko ustreznico Človeški komediji. Seveda se nočem primerjati z Balzacom, a to bi bila nekakšna ‘moja človeška komedija’. /…/ Zelo mi je všeč ideja, da liku, ki na začetku ne pripada meni, vdahnem življenje. Potem pa si zamišljam, kaj vse bi se mu z leti lahko pripetilo. /…/ Ko sem srečal Shaïna Boumédina, ki naj bi odigral Amina, sem takoj pomislil na nadaljevanje. Kar nekaj nadaljevanj, pravzaprav. /…/ S Shaïnom v vlogi Amina bi rad posnel še kakšnih deset filmov. Liku nameravam slediti do njegovega petinštiridesetega leta.«
– Abdellatif Kechiche

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Putinove priče Svideteli Putina

Vitalij Manskij

četrtek, 25. 04. 2019 / 20:00 / Mala dvorana

Manskij, ukrajinski režiser, ki zadnja leta živi v prostovoljnem izgnanstvu v Latviji, je imel ob političnem vzponu Vladimirja Putina kot dokumentarist ruske državne televizije prost dostop do novega vladarja ruskega imperija.

Stan in Olio Stan & Ollie

Jon S. Baird

petek, 26. 04. 2019 / 16:30 / Dvorana

Izjemna John C. Reilly in Steve Coogan nas popeljeta na poslednjo turnejo legendarnih Stana in Olia ter pokažeta, kaj pomeni pravo prijateljstvo.

12. mož Den 12. mann

Harald Zwart

petek, 26. 04. 2019 / 18:30 / Dvorana

12. mož pripoveduje napeto epsko zgodbo iz druge svetovne vojne o tem, kako se je sramotni vojaški poraz spremenil v simbol junaštva, ki je narodu vlil moč in ga združil v boju proti okupatorju.