Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Maščevanje Revenge

Coralie Fargeat / Francija, Belgija / 2017 / 108 min / angleščina, francoščina

Neizprosen puščavski boj na življenje in smrt, skozi katerega se ranjena lepotica na novo rodi kot simbol maščevanja za moško izkoriščanje.

režija Coralie Fargeat, scenarij Coralie Fargeat, fotografija Robrecht Heyvaert, glasba Robin Coudert, montaža Jerome Eltabet, Coralie Fargeat, Bruno Safar, igrajo Matilda Lutz (Jen), Kevin Janssens (Richard), Vincent Colombe (Stan), Guillaume Bouchède (Dimitri), Jean-Louis Tribes (Roberto)

festivali, nagrade Toronto 2017, Sundance 2018

Trije bogati poročeni moški se zberejo na tradicionalnem vsakoletnem lovu v puščavskem kanjonu. Tokrat je eden od njih s sabo pripeljal mlado ljubimko, privlačno Jen, ki hitro vzbudi pozornost preostalih dveh moških. Poskušata se polastiti Jen in ko ju ta zavrne, se osvajanje hitro stopnjuje v nasilje. Moška družba dekle po krutem napadu prepusti smrti sredi puščave. Vendar pa se Jen vrne v življenje, moška zabava pa se s tem dokončno prelevi v neizprosno maščevanje.

»Maščevanje je zgodba o levitvi neke ženske. Mladi, lahkomiselni in naivni Loliti, ki je predmet moškega poželenja in jo moški vidijo samo kot spolni objekt. Objekt, ki mora zadovoljiti njihovo poželenje. Četudi to pomeni smrt. Čeprav junakinja fizično ne umre, umre simbolno. Telesno ranjena, ljubka in neznatna lutka se vnovič rodi kot ostra, zverinska in neizprosna ženska. S katero nihče ne more manipulirati ali je zlorabljati.« (Coralie Fargeat)

Coralie Fargeat
Rojena 1976 v Parizu. Film je študirala na šoli La Fémis. Poklicno pot je začela kot asistentka režije pri filmih ameriške produkcije, snemanih v Franciji. Njen kratki prvenec Telegram je osvojil trinajst festivalskih nagrad, prav tako uspešen pa je bil njen kratki film Reality+. Maščevanje je njen prvi celovečerni film.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Maria Callas Maria by Callas

Tom Volf

četrtek, 24. 01. 2019 / 14:45 / Dvorana

Zgodba o izjemni življenjski poti ene največjih opernih div dvajsetega stoletja, povedana izključno z njenimi besedami.

Zadnji teden

Starec in pištola The Old Man & the Gun

David Lowery

četrtek, 24. 01. 2019 / 17:00 / Dvorana

Robert Redford si za svojo zadnjo vlogo nadene suknjič šarmantnega bančnega roparja Forresta Tuckerja. Starec in pištola je »bolj ali manj resnična zgodba« o človeku, odločenem živeti po lastnih pravilih … in se pri tem zabavati.

Bojevnica Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson

četrtek, 24. 01. 2019 / 19:00 / Dvorana

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.