Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 07:27).

Maščevanje Revenge

Coralie Fargeat / Francija, Belgija / 2017 / 108 min / angleščina, francoščina

Neizprosen puščavski boj na življenje in smrt, skozi katerega se ranjena lepotica na novo rodi kot simbol maščevanja za moško izkoriščanje.

režija Coralie Fargeat, scenarij Coralie Fargeat, fotografija Robrecht Heyvaert, glasba Robin Coudert, montaža Jerome Eltabet, Coralie Fargeat, Bruno Safar, igrajo Matilda Lutz (Jen), Kevin Janssens (Richard), Vincent Colombe (Stan), Guillaume Bouchède (Dimitri), Jean-Louis Tribes (Roberto)

festivali, nagrade Toronto 2017, Sundance 2018

Trije bogati poročeni moški se zberejo na tradicionalnem vsakoletnem lovu v puščavskem kanjonu. Tokrat je eden od njih s sabo pripeljal mlado ljubimko, privlačno Jen, ki hitro vzbudi pozornost preostalih dveh moških. Poskušata se polastiti Jen in ko ju ta zavrne, se osvajanje hitro stopnjuje v nasilje. Moška družba dekle po krutem napadu prepusti smrti sredi puščave. Vendar pa se Jen vrne v življenje, moška zabava pa se s tem dokončno prelevi v neizprosno maščevanje.

»Maščevanje je zgodba o levitvi neke ženske. Mladi, lahkomiselni in naivni Loliti, ki je predmet moškega poželenja in jo moški vidijo samo kot spolni objekt. Objekt, ki mora zadovoljiti njihovo poželenje. Četudi to pomeni smrt. Čeprav junakinja fizično ne umre, umre simbolno. Telesno ranjena, ljubka in neznatna lutka se vnovič rodi kot ostra, zverinska in neizprosna ženska. S katero nihče ne more manipulirati ali je zlorabljati.« (Coralie Fargeat)

Coralie Fargeat
Rojena 1976 v Parizu. Film je študirala na šoli La Fémis. Poklicno pot je začela kot asistentka režije pri filmih ameriške produkcije, snemanih v Franciji. Njen kratki prvenec Telegram je osvojil trinajst festivalskih nagrad, prav tako uspešen pa je bil njen kratki film Reality+. Maščevanje je njen prvi celovečerni film.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Prevajalec Tlmočník

Martin Šulík

torek, 13. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

Kdo bolj trpi – sin žrtve ali sin morilca? Tragikomični film ceste o dveh povsem različnih moških, resnobnem Aliju in bonvivantu Georgu, ki ju kljub nerodnostim in pričkanju na poti povezuje tragična zgodovina njunih staršev.

LIFFe / Perspektive

Dedinji Las herederas

Marcelo Martinessi

torek, 13. 11. 2018 / 15:00 / Dvorana

Tiha mojstrovina dokaj neznane paragvajske kinematografije, ki ob razmerju žensk v zrelih letih prikaže osebnostno rast od hromeče otopelosti do oživljenega prebujenja.

LIFFe / Panorama

Ljubljeni Benzinho

Gustavo Pizzi

torek, 13. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.