Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 08:15).

Projekcije filma

sreda, 14. 11. 2018 / 19:30 / Dvorana

LIFFe / Perspektive

Hannah Hannah

Andrea Pallaoro / Italija, Francija, Belgija / 2017 / 95 min / angleščina, francoščina

Projekcije filma

sreda, 14. 11. 2018 / 19:30 / Dvorana

LIFFe / Perspektive

V Benetkah nagrajena Charlotte Rampling v vlogi starejše ženske, ki se spoprijema s posledicami moževe zaporne kazni.

režija Andrea Pallaoro, scenarij Andrea Pallaoro, Orlando Tirado, fotografija Chayse Irvin, glasba Michelino Bisceglia, montaža Paola Freddi, igrajo Charlotte Rampling (Hannah), André Wilms (Hannahin mož), Stéphanie Van Vyve (Elaine), Simon Bisschop (Nicholas), Jessica Fanhan (ženska na podzemni železnic), Fatou Traoré (dramska učiteljica), Jean-Michel Balthazar (Chris), Gaspard Savini (Charlie), Julien Vargas (Michael), Luca Avallone (Albert)

festivali, nagrade Benetke/Venice 2017 (najboljša igralka), Toronto 2017, Rio de Janeiro 2017, Chicago 2017 (najboljša fotografija), Dunaj2017, Solun2017

Hannah preživi tiho večerjo s svojim možem, preden mu pripravi prtljago in ga naslednje jutro pospremi v zapor na prestajanje zaporne kazni. Zdaj se mora navaditi na samotno življenje, ki ga bo preživljala kot čistilka razkošne hiše pri dobro preskrbljeni družini. Kljub poskusom, da bi nekako zapolnila svoj čas, pogosto ostane ujeta v tišino in razmišljanje, na poti na delo pa se večkrat zatopi v opazovanje potnikov na podzemni železnici. Medtem ko Hannah drsi med resničnostjo in zanikanjem, film raziskuje tematiko sodobne odtujenosti, družbenih pritiskov in težavnega vzpostavljanja medosebnih odnosov v osebni stiski.

»Hannahina stiska se me je globoko dotaknila. Morda ker sem zaslutil, kako neizprosen je svet lahko do nje, ali pa, ker v njej vidim določene dele sebe. S tem filmom sem se ji hotel čustveno približati, jo prijeti za roko, jo opolnomoči, pomiriti. Bolj kot vse sem želel, da jo svet vidi, začuti njeno bridkost, prisostvuje njenemu prizadevanju za vnovično, samostojno oblikovanje lastne identitete.« (Andrea Pallaoro)

Andrea Pallaoro
Rojen leta 1981 v Trentu, Italija. Na Kalifornijskem inštitutu za umetnost je magistriral iz filmske režije. Njegov prvi kratki film Wunderkammer je osvojil več mednarodnih nagrad in bil uvrščen na več kot petdeset festivalov po svetu, celovečerni prvenec Medeas pa se je uvrstil v uradni program filmskega festivala v Benetkah. Film Hannah je prvi del načrtovane trilogije filmov, osrediščenih okrog ženskih likov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Prevajalec Tlmočník

Martin Šulík

torek, 13. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

Kdo bolj trpi – sin žrtve ali sin morilca? Tragikomični film ceste o dveh povsem različnih moških, resnobnem Aliju in bonvivantu Georgu, ki ju kljub nerodnostim in pričkanju na poti povezuje tragična zgodovina njunih staršev.

LIFFe / Perspektive

Dedinji Las herederas

Marcelo Martinessi

torek, 13. 11. 2018 / 15:00 / Dvorana

Tiha mojstrovina dokaj neznane paragvajske kinematografije, ki ob razmerju žensk v zrelih letih prikaže osebnostno rast od hromeče otopelosti do oživljenega prebujenja.

LIFFe / Panorama

Ljubljeni Benzinho

Gustavo Pizzi

torek, 13. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.