Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 06:38, tel: 01 239 22 17).
V Kinobalonu od 10. januarja 2015.

Gašper in Petra na zimskih počitnicah Karsten og Petra på vinterferie

Arne Lindtner Næss / Norveška / 2014 / 73 min / pripovedovanje v slovenščini / 4+

Zgodba o prijateljstvu med petletnikoma, v kateri nastopajo tudi plišaste igrače. Film bo v slovenščini pripovedovala Katja Preša.

režija Arne Lindtner Naess , scenarij Alexander Eik , fotografija Dániel Garas, glasba Lars Kilevold, montaža Leif Axel Kjeldsen, igrajo Nora Amundsen (Petra), Elias Sovold-Simonsen (Gašper), Janne Formoe (Maria), Ivar Norve (Morfar), Hilde Lyran (Hilde), Markus Tonseth (Harald), glas pripovedovalke v slovenščino Katja Preša, producenta Silje Hopland Eik, Tanya Badendyck, produkcija Cinenord Kidstory AS, distribucija Fivia

festivali, nagrade TIFF Kids Toronto 2014, Pulj/Pula 2014

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Zgodba o prijateljstvu med petletnikoma, v kateri nastopajo tudi plišaste igrače. Gašper in Petra se tokrat odpravita na zimske počitnice k Petrinemu dedku, kjer čez dan veselo smučata, zvečer pa odideta spat v čisto pravi ledeni iglu!

zgodba
Druga zgodba malih junakov Gašperja in Petre, ki sta tokrat na zimskih počitnicah. Nekaj posebnega so, saj jima odrasli zgradijo čisto pravi ledeni iglu, v katerem lahko tudi spita! Veliko se igrata na snegu in uživata kot že dolgo ne – vse dokler se ne pojavi Peter. Zares je dober v smučanju in Petri se zdi, da je dobila novega prijatelja. Gašper ni tako spreten, zato izgublja Petrino pozornost, pa še mami in oči se kregata. Gašper je v vedno večji stiski. Kaj bo storil naš veliki mali junak, da bo Petra spet njegova prijateljica in da se mami in oči ne bi razšla? Igrano-animirani film je narejen z izjemnim občutkom za najmlajše gledalce. Čeprav je film daljši, kot so jih vajeni, bodo zgodbi zlahka sledili.

iz prve roke
»Skušal sem ohraniti sorodno ozračje, kot ga imajo knjige o Gašperju in Petri. Vendar sem moral obdržati ravno pravo mero dramatičnosti.«
– Arne Lindtner Naess, režiser

o avtorju
Rojen leta 1944. Po poklicu je igralec. Odigral je številne vloge v filmskih in televizijskih produkcijah ter skoraj vseh norveških gledališčih. Od leta 1985 deluje tudi kot pisec, režiser ter producent gledaliških, filmskih in televizijskih del; danes velja za veterana norveškega družinskega in otroškega filma.

filmografija (izbor)
2000 Vazelina hjulkalender (TV-serija)
2003 Olsenbanden jr. gar under vann
2004 Det gode selskap (TV-serija)
2005 Venner for livet
2006 Olsenbanden jr. pa Cirkus
2007 Olsenbanden Jr. Solvgruvens hemmelighet
2008 SOS Svartskjaer
2010 Olsenbanden Jr. og Mestertyvens skatt
2011 Blafjell 2 – Jakten pa det magiske horn
2013 Karsten og Petra blir bestevenner (Gašper in Petra – najboljša prijatelja)
2014 Karsten og Petra pa vinterferie (Gašper in Petra na zimskih počitnicah)

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

sobota, 22. 02. 2020 / 14:15 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme na zadnjem festivalu v Cannesu in kritiški favorit leta.

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

sobota, 22. 02. 2020 / 16:00 / Mala dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Nenavaden teden s Tesso Mijn bijzonder rare week met Tess

Steven Wouterlood

sobota, 22. 02. 2020 / 17:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Letošnji nominiranec za nagrada mladega filmskega občinstva Evropske filmske akademije 2020.