Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odprto še 16 minut, tel: 01 239 22 17).
od 10. januarja 2015

Gašper in Petra na zimskih počitnicah Karsten og Petra på vinterferie

Arne Lindtner Næss / Norveška / 2014 / 73 min / pripovedovanje v slovenščini / 4+

Zgodba o prijateljstvu med petletnikoma, v kateri nastopajo tudi plišaste igrače. Gašper in Petra se tokrat odpravita na zimske počitnice k Petrinemu dedku, kjer čez dan veselo smučata, zvečer pa odideta spat v čisto pravi ledeni iglu!

režija Arne Lindtner Naess , scenarij Alexander Eik , fotografija Dániel Garas, glasba Lars Kilevold, montaža Leif Axel Kjeldsen, igrajo Nora Amundsen (Petra), Elias Sovold-Simonsen (Gašper), Janne Formoe (Maria), Ivar Norve (Morfar), Hilde Lyran (Hilde), Markus Tonseth (Harald), glas pripovedovalke v slovenščino Katja Preša, producenta Silje Hopland Eik, Tanya Badendyck, produkcija Cinenord Kidstory AS, distribucija Fivia

festivali, nagrade TIFF Kids Toronto 2014, Pulj/Pula 2014

zgodba
Druga zgodba malih junakov Gašperja in Petre, ki sta tokrat na zimskih počitnicah. Nekaj posebnega so, saj jima odrasli zgradijo čisto pravi ledeni iglu, v katerem lahko tudi spita! Veliko se igrata na snegu in uživata kot že dolgo ne – vse dokler se ne pojavi Peter. Zares je dober v smučanju in Petri se zdi, da je dobila novega prijatelja. Gašper ni tako spreten, zato izgublja Petrino pozornost, pa še mami in oči se kregata. Gašper je v vedno večji stiski. Kaj bo storil naš veliki mali junak, da bo Petra spet njegova prijateljica in da se mami in oči ne bi razšla? Igrano-animirani film je narejen z izjemnim občutkom za najmlajše gledalce. Čeprav je film daljši, kot so jih vajeni, bodo zgodbi zlahka sledili.

iz prve roke
»Skušal sem ohraniti sorodno ozračje, kot ga imajo knjige o Gašperju in Petri. Vendar sem moral obdržati ravno pravo mero dramatičnosti.«
– Arne Lindtner Naess, režiser

o avtorju
Rojen leta 1944. Po poklicu je igralec. Odigral je številne vloge v filmskih in televizijskih produkcijah ter skoraj vseh norveških gledališčih. Od leta 1985 deluje tudi kot pisec, režiser ter producent gledaliških, filmskih in televizijskih del; danes velja za veterana norveškega družinskega in otroškega filma.

filmografija (izbor)
2000 Vazelina hjulkalender (TV-serija)
2003 Olsenbanden jr. gar under vann
2004 Det gode selskap (TV-serija)
2005 Venner for livet
2006 Olsenbanden jr. pa Cirkus
2007 Olsenbanden Jr. Solvgruvens hemmelighet
2008 SOS Svartskjaer
2010 Olsenbanden Jr. og Mestertyvens skatt
2011 Blafjell 2 – Jakten pa det magiske horn
2013 Karsten og Petra blir bestevenner (Gašper in Petra – najboljša prijatelja)
2014 Karsten og Petra pa vinterferie (Gašper in Petra na zimskih počitnicah)

Spletni ogled filma

Ne morete v kino? Ta film si lahko ogledate tudi na spletu.

Ko plišaste igrače oživijo

Ob ogledu filmov o Gašperju in Petri ali kateregakoli drugega animiranega filma lahko s filmsko čarovnijo oživite svojo najljubšo plišasto živalco. Čira čara anima – pleše, skače, se igra …

četrtek, 05. 01. 2023

Kinobalon na spletnem Kinodvoru

Skrbno izbrani filmi na spletnem Kinodvoru za tiste, ki si raje filme ogledate doma.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Osem gorà Le otto montagne

Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch

sreda, 01. 02. 2023 / 20:30 / Dvorana

Nežno in intimno odo prijateljstvu, postavljeno pred veličastno pokrajino italijanskih Alp, sta po veliki italijanski knjižni uspešnici Paola Cognettija posnela Belgijca Felix Van Groeningen (Alabama Monroe, Lepi fant) in Charlotte Vandermeersch. Nagrada žirije v Cannesu.

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

četrtek, 02. 02. 2023 / 14:45 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

četrtek, 02. 02. 2023 / 17:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.