Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 06:15, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

torek, 19. 02. 2019 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Dogman Dogman

Matteo Garrone / Italija, Francija / 2018 / 103 min / italijanščina

Projekcije filma

torek, 19. 02. 2019 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Na obrobju mesta, na meji med metropolo in divjino, vlada en sam zakon: zakon močnejšega. Tam živi Marcello, droben in pohleven možakar, ki dneve preživlja v svojem skromnem pasjem salonu, prosti čas pa posveča ljubljeni hčerki Alidi ter nenavadnemu razmerju s tiranskim Simoncinom, bivšim boksarjem, ki ustrahuje soseščino. Po enem številnih ponižanj začne Marcello snovati divje maščevanje ... Nagrada za najboljšega igralca v Cannesu.

igrajo Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli, Alida Baldari Calabria, Gianluca Gobbi, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Cannes (nagrada za najboljšo moško vlogo). Nagrada Evropske filmske akademije za najboljšo moško vlogo, kostumografijo ter masko in oblikovanje pričeske. Osem nagrad srebrni trak združenja italijanskih filmskih novinarjev, vključno za najboljši film, režijo in moško vlogo. Sarajevo. Telluride. Toronto. Busan. London. AFI Fest. Tajpej. LIFFe.

IMDb

Fotografije

»Milina in arhaični obraz [glavnega igralca Marcella Fonteja], za katerega se zdi, kot da prihaja iz Italije, ki izginja, sta mi pomagala razjasniti, kako se bom spopadel s to mračno tematiko, ki me je vrsto let tako privlačila kot odbijala, ter z likom, o katerem sem hotel pripovedovati: človeku, ki si skuša povrniti dostojanstvo po življenju, polnem ponižanj, pri tem pa se vdaja iluziji, da ne rešuje le samega sebe, pač pa tudi svojo soseščino in morda celo ves svet. Ampak svet ostaja nespremenjen, skoraj brezbrižen. /…/ Lucio in Simoncino sta antijunaka na epskem odru, kjer je bolj pomembno, kaj o človeku govorijo in mislijo drugi, kot pa to, kaj v resnici je. Ali kot je dejal John Ford v filmu Mož, ki je ubil Libertyja Valancea: ‘Ko legenda postane dejstvo, natisnite legendo.’«
– Matteo Garrone

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Posledice Posledice

Darko Štante

sreda, 23. 01. 2019 / 15:00 / Dvorana

Pristna in čustveno nabita pripoved, ki pod surovo objestnostjo razkriva nežnosti in ranljivosti »problematičnih mulcev« v vzgojnih zavodih.

Maria Callas Maria by Callas

Tom Volf

sreda, 23. 01. 2019 / 15:30 / Mala dvorana

Zgodba o izjemni življenjski poti ene največjih opernih div dvajsetega stoletja, povedana izključno z njenimi besedami.

Bojevnica Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson

sreda, 23. 01. 2019 / 17:00 / Dvorana

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.