Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 08:14).

112 Den skyldige

Gustav Möller / Danska / 2018 / 85 min / angleščina, danščina

Psihološki triler, navdihnjen s posnetkom resničnega klica v sili, občinstvo popelje na napeto potovanje, čeprav se ne premakne iz klavstrofobičnega klicnega centra.

režija Gustav Möller, scenarij Gustav Möller, Emil Nygaard Albertsen, fotografija Jasper Spanning, glasba Carl Coleman, Caspar Hesselager, montaža Carla Luffe Heintzelmann, igrajo Jakob Cedergren (Asger Holm), Jessica Dinnage (Iben), Omar Shargawi (Rašid), Johan Olsen (Michael), Jakob Ulrik Lohmann (Bo), Katinka Evers-Jahnsen (Mathilde), Jeanette Lindbæk (Vagtleder Nordsjælland)

festivali, nagrade Sundance 2018 (nagrada občinstva), Rotterdam 2018 (nagrada občinstva), Montclaire 2018 (nagrada občinstva), Seattle 2018 (najboljši režiser), Göteborg 2018, Sydney 2018, Karlovi Vari 2018

Na policijski postaji nekje na Danskem policist Asger Holm naveličano sprejema klice v sili. V klicni center so ga začasno namestili iz kazenskih razlogov, delo ga ne zanima zares. Nato na številko za nujne primere pokliče Iben, mama dveh otrok, ki mu v šifrah namigne, da jo je ugrabil nekdanji mož in da jo v kombiju pelje neznano kam. Ko se zveza nenadoma prekine, mora Asger poiskati ugrabljenko in njenega ugrabitelja; v napeti bitki s časom mora uporabiti vse svoje detektivske sposobnosti, a si lahko pri tem pomaga zgolj s telefonom. Kmalu ugotovi, da je primer, na katerega je naletel, veliko hujši, kot je sprva mislil.

»Tisto je bil posnetek resničnega klica v sili. Ugrabljena ženska je govorila z operaterjem, vendar v šifrah. Najprej sem samo poslušal kot prikovan, pozneje pa sem začel razmišljati o tem, da se mi je zdelo, da tudi vidim tisto, kar je opisovala. Dejstvo, da bi vsak človek, ki bi poslušal tisti posnetek, videl drugačne podobe, me je zelo prevzelo. Iz te ideje je nastala zasnova za film –  ki bi ga vsak gledalec videl povsem po svoje.« (Gustav Möller)

Gustav Möller
Rojen leta 1988 v Göteborgu na Švedskem. Filmsko izobrazbo je pridobil na Danski filmski šoli in leta 2015 diplomiral. Psihološki triler 112 je njegov celovečerni prvenec, premierno pa so ga predstavili na festivalu v Sundanceu.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Prevajalec Tlmočník

Martin Šulík

torek, 13. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

Kdo bolj trpi – sin žrtve ali sin morilca? Tragikomični film ceste o dveh povsem različnih moških, resnobnem Aliju in bonvivantu Georgu, ki ju kljub nerodnostim in pričkanju na poti povezuje tragična zgodovina njunih staršev.

LIFFe / Perspektive

Dedinji Las herederas

Marcelo Martinessi

torek, 13. 11. 2018 / 15:00 / Dvorana

Tiha mojstrovina dokaj neznane paragvajske kinematografije, ki ob razmerju žensk v zrelih letih prikaže osebnostno rast od hromeče otopelosti do oživljenega prebujenja.

LIFFe / Panorama

Ljubljeni Benzinho

Gustavo Pizzi

torek, 13. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.