Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 06:11).
Film pod zvezdami, Film ob jezeru, Letni kino na Kongresnem trgu

Film pod zvezdami, Film ob jezeru, Letni kino na Kongresnem trgu

Film pod zvezdami se je prevesil v drugo polovico.

Danes, 15. julija, je v letnem kinu na Ljubljanskem gradu na sporedu druga letošnja predpremiera. Na ogled bo film 45 let, tiho ganljiva zgodba o krhkosti ljubezni in zakona, ki je Charlotte Rampling in Tomu Courtenayju prinesla nagradi za najboljša igralca na zadnjem Berlinalu. Vstopnice so še na voljo!

Film pod zvezdami, ki ga v soorganizaciji pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, se bo zaključil v soboto, 25. julija, z Vikendovo predpremiero filma Amy, ki bo od 30. julija predpremierno na sporedu v Kinodvoru.V okviru sezone projektov kina na prostem se bosta v avgustu zvrstila še Film ob jezeru in Letni kino na Kongresnem trgu.

Z Letnim kinom na Kongresnem trgu, ki smo ga prvič priredili ob 90. obletnici Kinodvora, nadaljujemo praznovanje filma z nizom brezčasnih filmskih klasik. V treh zaporednih večerih, od ponedeljka do srede, od 24. do 26. avgusta, se bomo s tremi filmi poklonili trem stoletnicam:

  • Ingrid Bergman bi jih 29. avgusta letos dopolnila sto. Zvezdi evropskega in hollywoodskega filma se poklanjamo s projekcijo Casablance (Casablanca, Michael Curtiz, ZDA, 1942), enega najpriljubljenejših filmov igralkine kariere.
  • Orson Welles se je rodil istega leta in tako kot Ingrid Bergman je užival dvojni sloves paradigmatičnega hollywoodskega ustvarjalca in glasnika svobodnega duha evropskega art filma. Umetnika, ki ga ni nikoli zapustila želja po eksperimentiranju, bomo počastili s projekcijo Dame iz Šanghaja (The Lady from Shanghai, Orson Welles, ZDA, 1948) v njenem najbolj nedavnem utelešenju: v 4k restavrirani različici, narejeni na podlagi izvirnega nitratnega negativa.
  • Še zadnja »zvezda«, katere stoletnico obeležujemo letos, pa je technicolor, postopek, ki že od leta 1915 preplavlja filmska platna z veličastnimi barvami. V dolgi karieri, ki vključuje na desetine filmskih biserov in čudes, smo izbrali mojstrovino med muzikali, film Pojmo v dežju (Singin’ in the Rain, Gene Kelly, Stanley Donen, ZDA, 1952) studia MGM.

Filmi so na sporedu ob 21. uri, ogled pa je brezplačen!
Prireditev omogočata Turizem Ljubljana in Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.

Letos bomo filme ponesli že petič tudi na Bled. Že ta teden, od 20. do 22. avgusta, bomo na Filmu ob jezeru razpeli platno na spremenjeni lokaciji – pred Festivalno dvorano na Bledu – in na ogled ponudili naslednje filmske delikatese:

Vse predstave se pričnejo ob 21. uri. Cena vstopnice: 5 EUR. Vstopnice za vse predstave je mogoče kupiti uro pred začetkom predstave pri blagajni na prizorišču. V primeru dežja je projekcija filma ob 21. uri v Festivalni dvorani Bled.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.