Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 12:46).
Ekipa animatork programa Prvič v kino

Ekipa animatork programa Prvič v kino

Kdo so animatorke, ki se družijo z vami vsako soboto v programu Prvič v kino? Izvajajo igrive vodene oglede v kinu in igro v Kavarni. V sodelovanju z Družinskim centrom Mala ulica.

Katja Poznič je po izobrazbi akademska restavratorka, sobotne dopoldneve s pridom izkoristi za druženje z malimi filmoljubi v kinodvorani, kjer na manjka navihanih ugank, nagajivih pogovorov in druženja v kotičku, kjer je svoboda igre na prvem mestu.

Mateja Lukežič je ilustratorka in pedagoginja, ki neznansko obožuje filme vseh sort, knjige in pustolovščine. Potuje v najrazličnejše domišljijske svetove. Pa ne sama! Najraje to počne skupaj s prav posebnim prijateljem in z otroki. Ilustrirala je tudi zgibanko Dan in Eliza prvič v kinu, ki jo obiskovalci prejmejo brezplačno.

Sara Šabec je filmska pedagoginja ki se z otroci rada popelje v svet podob, zvoka in svetlobe in ta svet je vsakič znova novo potovanje in doživetje, ki ga skupaj doživimo vsako sobotno jutro.

Andreja Goetz: “Izvajati igrive pogovore ob filmih za najmlajše je zame odgovorno in hkrati vznemirljivo početje. Najprej stopim v časovni stroj in se spremenim v malo jaz. Nadenem si masko za potapljanje in se potopim v filmske zgodbe. V njih iščem različne vtise, pojave zanimivih oblik, barv in zvokov. Vse nabrano potem še enkrat skrbno pregledam, izberem tiste stvari, ki se tudi na površju najlepše svetijo, jih še malo izbrusim in očistim ter spravim v skrinjico. Vse kar je v njej pa potem delim z vami in upam, da vam bo vaš Prvič v kino ostal v nepozabnem spominu.”

 

Po izobrazbi je Špela Poznič diplomirana organizatorka, po duši pa večni otrok, zato so sobotna jutra balzam za njeno dušo tako v igralnem kotičku kavarne, kot v dvorani.

sreda, 16. 03. 2022

Dan in Eliza prvič v kinu

Vabljeni k ogledu fotozgodbe prvega obiska kina. Fotografije je posnel Matjaž Rušt.

torek, 05. 09. 2023

Prvič v kino s Cmokci

16. septembra ob 10. uri se začenja nova sezona programa Prvič v kino, v kateri obiskovalce obdarimo z baloni.

Prvič v kino: igrivi vodeni ogledi izbranih filmov za najmlajše

Kje v kinu žmigajo lučke? Kaj vse v filmu slišimo? Kakšne barve je senca modrega gumba? Preko radovednih vprašanj otroke popeljemo v čarobni svet filma in kina. Vmes pa še malce pomigamo in se razgibamo. Vsako soboto ob 10. uri.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.