Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).
Druga godba v Kinodvoru

Druga godba v Kinodvoru

V četrtek, 8. junija, smo s premiero slovenskega filma Poletje ’91 odprli letošnje Kinodvorišče, letni kino v atriju Slovenskih železnic, ki bo ponovno prizorišče predstavitev glasbenih dokumentarcev iz cikla Druga godba v Kinodvoru.

Cikel smo v sodelovanju s festivalom Druga godba prvič predstavili lansko poletje, v nadaljevanju sodelovanja pa se bo letos od junija do septembra na sporedu zvrstilo pet svežih glasbenih dokumentarcev, ki zvoke festivala Druga godba prinašajo na Kinodvorovo platno. V juniju bomo na Kinodvorišču premierno predstavili dva, ki ostajata na našem rednem sporedu: v sodelovanju s Festivalom migrantskega filma bo od 15. junija na ogled Ljubezen, nemške marke in smrt, od 27. junija pa še Cesária Évora. Z enkratnimi projekcijami filmov bomo nadaljevali v avgustu in septembru.

Program cikla Druga godba v Kinodvoru

od 15. junija

Ljubezen, nemške marke in smrt
Aşk, Mark ve Ölüm, Cem Kaya, Nemčija, 2022, 98′
Premiera 15. junija ob 21:30 na Kinodvorišču. V sodelovanju s Festivalom migrantskega filma.

Slikovit dokumentarni esej o malo znani glasbeni kulturi turških gastarbajterjev v Nemčiji – od nostalgičnih pesmi prvih let do hip-hopa druge in tretje generacije. Nagrada občinstva za najboljši dokumentarec v sekciji Panorama na Berlinalu.

Od 27. junija
Cesária Évora
Ana Sofia Fonseca, Portugalska, 2022, 94′
Premiera 27. junija ob 21:30 na Kinodvorišču.

Dokumentarec s pomočjo arhivskih posnetkov, ki so prvič ugledali luč sveta in ekskluzivnih intervjujev z njenimi bližnjimi splete intimen portret »bosonoge dive«. Nagrada občinstva na festivalu IndieLisboa.

Samo 28. avgusta ob 19:00
Petje v divjini
Singing in the Wilderness, Dongnan Chen, Kitajska/ZDA, 2021, 98′

V filmu spremljamo krščanski zbor iz gorske vasice Miao v provinci Junan, ki ga je po stoletju skrivanja v gorah odkril in si ga podredil vladni propagandni stroj, ga usmeril v petje bolj posvetnih pesmi in iz njega naredil nacionalno senzacijo.

Samo 11. septembra ob 19:00
Corsini interpretira Blomberga in Maciela
Corsini interpreta a Blomberg y Maciel, Mariano Llinás, Argentina, 2021, 100′

Film o italijansko-argentinskem pevcu Ignaciu Corsiniju, natančneje o snemanju albuma Corsini interpreta a Blomberg y Maciel, v katerem nas režiser popelje tudi po krajih in zgodbah, predstavljenih v skladbah na albumu.

Samo 19. septembra ob 20:00
Glasba za črne golobe
Music for Black Pigeons, Jørgen Leth & Andreas Koefoed, Danska, 2022, 92′

Film zastavlja eksistencialna vprašanja vplivnim jazzistom, kot so Bill Frisell, Lee Konitz, Midori Takada in številni drugi: kako je igrati in kaj pomeni poslušati? Kako je biti človek, ki se vse življenje poskuša izraziti z zvokom? Nastopajoči se v filmu posvečajo iskanju prostora za ustvarjanje povezave z nečim, kar je večje od njih samih. Z nečim, kar nas bo vse preživelo.

Ljubezen, nemške marke in smrt Aşk, Mark ve Ölüm

Cem Kaya

Slikovit dokumentarni esej o malo znani glasbeni kulturi turških gastarbajterjev v Nemčiji – od nostalgičnih pesmi prvih let do hip-hopa druge in tretje generacije. Nagrada občinstva za najboljši dokumentarec v sekciji Panorama na Berlinalu.

Cesária Évora Cesária Évora

Ana Sofia Fonseca

Dokumentarec s pomočjo doslej nevidenih arhivskih posnetkov in ekskluzivnih intervjujev z njenimi bližnjimi splete intimen portret »bosonoge dive«. Nagrada občinstva na festivalu IndieLisboa.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.