Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).
Dobre zgodbe dobro zvenijo: festival glasbenega filma Naj se rola od 13. do 15. junija v Kinodvoru

Dobre zgodbe dobro zvenijo: festival glasbenega filma Naj se rola od 13. do 15. junija v Kinodvoru

Glasba ima moč, ki jo vsak čuti in doživlja na svoj način. Za vsako skladbo je neka zgodba. Za to zgodbo so glasbeniki, umetniki, čustva, ideje, kraj in čas. Na novem festivalu glasbenega filma Naj se rola, ki bo odprl letošnje Kinodvorišče, predstavljamo enajst filmov za zelo različne glasbene in filmske okuse.

Deset dokumentarcev, ki bodo slovensko premiero doživeli na festivalu, in en igrani film bomo predvajali v treh tematskih sklopih: Zid (ob trideseti obletnici padca berlinskega zidu), Anatomija zabave in Barve glasbe.

Odprtje festivala bo v četrtek, 13. junija ob 17. uri, z dokumentarcem Svoboda in rock (Free To Rock) v režiji Jima Browna, ki razkriva, kako je rock’n’roll prispeval h koncu hladne vojne. Še isti dan ob 21.30 bomo s festivalsko premiero filma Kriči, Sarajevo! (Scream for Me Sarajevo), na kateri bomo gostili režiserja Tarika Hodžića in producenta Adnana Ćuharo, uradno odprli tudi Kinodvorišče, Kinodvorov letni kino v atriju Slovenskih železnic.

V petek, 14. junija bo na Kinodvorišču potekal tudi festivalski open-air party. Zabavali vas bodo DJ Udo Brenner (Zeleno sonce), DJ Monday in Nati Katchi.

Na naši spletni strani najdete podroben program festivala po dnevih. Vstopnice (5,30 €; 4,50 € s popustom) in paketi treh vstopnic za filme (13,50 €; 10,50 € s popustom) ter za zabavo Naj se rola Open-Air Party (7 €; 4 € ob nakupu kino vstopnice ali paketa vstopnic) so pri blagajni Kinodvora že v prodaji.

Kot »bonus track« nas bo takoj po festivalu v Kinodvoru obiskal tudi igralec in režiser Mathieu Amalric in ljubljanskemu občinstvu osebno predstavil svojevrsten filmski eksperiment, ki ga od leta 2010 soustvarja z Johnom Zornom. Projekcijo filma Zorn (2010–2016) 18. junija ob 17. uri, ki ji bo sledil pogovor z režiserjem, smo pripravili v sodelovanju z Jazz festivalom Ljubljana. Ob tem vas vabimo tudi k obisku projekcije filma Zorn (2016–2018), ki bo na isti dan ob 19.45 v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma. Vstopnice za film Zorn (2010–2016) so že v prodaji pri blagajni Kinodvora, za film Zorn (2016–2018) pa pri blagajni Cankarjevega doma (vstopnica za en film 4,50 €; vstopnica za drugi film 3 €).

Festival Naj se rola je nastal na pobudo Terensa Štaderja v koprodukciji s Kinodvorom. Za izjave in pogovore o festivalu vam je Terens Štader z veseljem na voljo.

Organizacija festivala: Iniciativa (Terens Štader s.p.). Koprodukcija: Kinodvor. Festival so podprli: Mestna občina Ljubljana, Slovenske železnice, A1 Slovenija, Veleposlaništvo Združenih držav Amerike, Veleposlaništvo Švice, Francoski inštitut v Sloveniji, Demiurg, Con film, 2iFilm, Europa Cinemas in Jazz festival Ljubljana (Cankarjev dom).

Filme bomo na Kinodvorišču predvajali do 7. julija. Projekcije se vsak dan začnejo ob 21.30. Vhod na Kinodvorišče je skozi Dvorano Kinodvora, v primeru dežja pa je projekcija ob isti uri v Dvorani.

V Kinodvoru bomo projekte kina na prostem nadaljevali v juliju in avgustu. Od 11. julija do 3. avgusta bo v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom potekal tradicionalni Film pod zvezdami. Spored bomo objavili 19. junija, ko se bo začela tudi predprodaja vstopnic. Letni Kinodvor na Kongresnem trgu se bo kot lansko leto odvil v štirih zaporednih večerih: med 26. in 29. avgustom bomo brezplačno ponudili na ogled štiri brezčasne filmske klasike.

Sporočilo za javnost_Naj se rola (pdf)
Program festivala Naj se rola (MS Word)

Fotografije

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.