Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odpre se čez 03:05).
Naj se rola, festival glasbenega filma
Dobre zgodbe dobro zvenijo. Od 13. do 15. junija 2019 v Kinodvoru!

Glasba ima moč, ki jo vsak čuti in doživlja na svoj način. Za vsako skladbo je neka zgodba. Za to zgodbo so glasbeniki, umetniki, čustva, ideje, kraj in čas. Na novem festivalu predstavljamo enajst zelo različnih filmov za zelo različne glasbene in filmske okuse: deset dokumentarcev, ki bodo slovensko premiero doživeli na festivalu, in en igrani film.

Predvajali jih bomo v treh tematskih sklopih: Zid, Anatomija zabave in Barve glasbe. V sodelovanju z Jazz festivalom Ljubljana bomo 18. junija dodali še bonus track, na katerem bo igralec in režiser Mathieu Amalric osebno predstavil svojevrsten filmski eksperiment, ki ga od leta 2010 soustvarja z Johnom Zornom.

Kakopak niti festivalski žur ne bo manjkal. Ob glasbi se bomo zarolali na plesišču Naj se rola open-air partyja v petek, 14. junija, na Kinodvorišču. Naj se rola!
Terens Štader, pobudnik festivala

Organizacija festivala: Iniciativa (Terens Štader s.p.). Koprodukcija: Kinodvor. Festival so podprli: Mestna občina Ljubljana, Slovenske železnice, A1, Veleposlaništvo Združenih držav Amerike, Veleposlaništvo Švice, Francoski inštitut v Sloveniji, Demiurg, Con film, 2iFilm, Europa Cinemas in Jazz festival Ljubljana (Cankarjev dom).

Kako do vstopnic

Vstopnice v prodaji pri blagajni Kinodvora.

Redna vstopnica: 5,30 €
Vstopnica s popustom*: 4,50 €
Paket 3 vstopnic: 13,50 €
Paket 3 vstopnic s popustom*:10,50 €

Naj se rola Open-Air Party (Kinodvorišče ali Jazz Paradise**)
Vstopnica 7 €
Z vstopnico za katerikoli film festivala je vstop prost. S kinovstopnico je potrebno za zabavo dvigniti gratis vstopnico (pri blagajni Kinodvora).

*Do popusta so upravičeni otroci do 14. leta, dijaki, študentje, upokojenci, brezposelni, osebe z oviranostmi in člani Kluba Kinodvor. Spremljevalci oseb z oviranostmi imajo prost vstop.

**V primeru slabega vremena se selimo v Jazz Paradise.

Vstopnice za filma Zorn (2010–2016) in Zorn (2016-2018)**
Vstopnica za en film: 4,50 €
Vstopnica za drugi film: 3 €

Imetniki festivalskih vstopnic za Jazz festival imajo brezplačen ogled.

** Vstopnice za film Zorn (2010–2016) je možno kupiti samo pri blagajni Kinodvora, za film Zorn (2016–2018) pa pri blagajni Cankarjevega doma.

Filmski program

Utrinki s premierne projekcije filma Kriči, Sarajevo!

Na otvoritveni projekciji Kinodvorišča in sklepnem dejanju prvega dne festivala Naj se rola, sta bila z nami režiser Tarik Hodžić in producent Adnan Ćuhara.

Kinodvor obiskal Mathieu Amalric

Francoski filmski ustvarjalec Mathieu Amalric (Turneja, Barbara) je predstavil svoj film Zorn (2010-2016). Projekciji v okviru festivalov Naj se rola in Jazz Ljubljana je sledil pogovor.

torek, 18. 06. 2019

Po Naj se rola Open-Air Party-ju

Na Kinodvorišču so nas pod milim nebom zabavali DJ Udo Brenner (Zeleno sonce), DJ Monday in Nati Katchi.

ponedeljek, 17. 06. 2019

Otvoritvena projekcija festivala Naj se rola: Svoboda in rock

Prvi festival Naj se rola je odprl film Svoboda in rock, ki razkriva, kako je rock’n’roll prispeval h koncu hladne vojne.

sreda, 22. 05. 2019

Dobre zgodbe dobro zvenijo: festival glasbenega filma Naj se rola od 13. do 15. junija v Kinodvoru

Glasba ima moč, ki jo vsak čuti in doživlja na svoj način. Za vsako skladbo je neka zgodba. Za to zgodbo so glasbeniki, umetniki, čustva, ideje, kraj in čas. Na novem festivalu glasbenega filma Naj se rola, ki bo odprl letošnje Kinodvorišče, predstavljamo enajst filmov za zelo različne glasbene in filmske okuse.

Naj se rola Open-Air Party

Festival vabi na Naj se rola Open-Air Party! Na Kinodvorišču vas bodo po milim nebom zabavali DJ Udo Brenner (Zeleno sonce), DJ Monday in Nati Katchi.

Naj se rola: spremljevalni program

V času festivala od 13. do 15. junija bodo v Kinodvorovi Kavarni na svoj račun prišli ljubitelji filma in glasbe.

Video vsebine

Organizator

Partnerji