Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:30 (za danes zaprto).
Delavnica piksilacije Slon

Delavnica piksilacije Slon

Spoznavanje filmskih trikov in osnov animacije s tehniko piksilacije

Piksilacija je tehnika animacije, v kateri so glavni junaki – ljudje. Čudežna izginevanja, lebdenje po zraku in drsanje po tleh, hoja skozi zid, nenadne preobrazbe enega v drugega človeka ali stvar, predmeti, ki se premikajo sami od sebe … Filmski čarodeji že vse od prvih let filma uporabljajo piksilacijo, da ustvarjajo to, kar je v resničnosti nemogoče. Preprosti triki so uporabni še danes, ko v svet, ki ga gledamo skozi digitalne oči, vnašajo kanček domišljije in igrivosti. Učence in dijake pa na zabaven način uvedejo v osnove animacije in filmskih učinkov.

Na delavnici se najprej pogovorimo o animiranem filmu in animaciji. Potem predstavimo tehniko piksilacije, njene posebnosti, ogledamo si tudi nekaj znamenitih in zanimivih primerov. Nato se razdelimo v dve skupini in zasnujemo različne trike, ki jih tehnika omogoča. Sledi najzabavnejši del, ko ideje uresničimo. Pri vsakem od trikov se lahko sodelujoči prezkusijo v različnih vlogah: kot nastopajoči, animatorji ali fotografi. Ob piksilaciji animiramo tudi predmete, se igramo s perspektivami, se urimo v kadriranju in filmskem mišljenju. Zaključimo z ogledom posnetih materialov in kratko refleksijo.

Delavnica piksilacije je namenjena učencem in dijakom vseh starosti. Vodijo jo mentorji Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon.
Cena na udeleženca znaša 8 € (2 šolski uri, 2 mentorja na razred) oziroma po dogovoru za daljše delavnice.

 

Video vsebine

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.