Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (za danes zaprto).
Brezplačen ogled filma Družina za strokovne delavce v VIZ in mladinskih organizacijah

Brezplačen ogled filma Družina za strokovne delavce v VIZ in mladinskih organizacijah

Projekcija filma Družina 16. 1. ob 16. uri je razprodana!

Film Družina beleži odraščanje mladeniča iz družine oseb s posebnimi potrebami v okolju z omejenimi možnostmi in spodbudami, od katerega je povsem drugačen tudi sam – tako od drugačnosti kot od »normalnosti«.

S temami, ki jih film razpira (odraščanje, različna socialna okolja, vloga izobraževalnih, socialnih in drugih ustanov ter skupin pri razvoju mladostnika in oblikovanju življenjskih izbir, … ), ogled še posebej priporočamo strokovnim delavcem v srednjih šolah in zadnjem triletju osnovnih šol (učiteljem, profesorjem, šolskim psihologom in socialnim delavcem, … ) ter mladinskim delavcem v drugih izobraževalnih in mladinskih ustanovah ter vsem ostalim, ki so pri svojem delu v stiku z mladimi.

Po ogledu filma vas toplo vabimo v Kavarno Kinodvora na neformalno druženje in pogovor o filmu, njegovih temah in možnih načinih približevanja filma mladim z režiserjem Rokom Bičkom, ravnateljico Gimnazije Novo mesto Mojco Lukšič in strokovnimi delavci.

»Eden takih filmov, ki ob ogledu in skrbnem poglobljenem vodenem pogovoru po filmu odpira veliko intimnih in aktualnih družbenih tem, ki nagovarjajo mladostnike/co, je vsekakor tudi celovečerni dokumentarni film Družina režiserja Roka Bička. /…/  Film s svojo mnogoplastnostjo omogoča številne medpredmetne povezave. S skrbno pripravljenim pedagoškim gradivom in strokovnimi pogovori ob tematiki filma je dobrodošla poglobitev in obogatitev srednješolskega kurikula. Vsekakor priporočamo in podpiramo vključitev filma Družina v šolski proces.«
– iz priporočila Zavoda Republike Slovenije za šolstvo za film Družina

Družina Družina

Rok Biček

Rok Biček (Razredni sovražnik) je deset let beležil življenje mladeniča, ki je odraščal v zelo neobičajni družini. Film je prejel glavno nagrado na Tednu kritike v Locarnu in vesno za najboljši celovečerec v Portorožu.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Jupitrova luna Jupiter holdja

Kornél Mundruczó

četrtek, 21. 06. 2018 / 18:45 / Dvorana

Nadrealistični, distopični znanstvenofantastični triler, postavljen nekam vzdolž meja trdnjave Evrope, je senzacionalna, akcije polna, vizualno osupljiva politična alegorija, v kateri se čudeži prodajajo za drobiž.

Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach

Igor Zupe

četrtek, 21. 06. 2018 / 19:30 / Mala dvorana

Film o prvem uradno izdanem domačem albumu skupine Laibach iz leta 1985. Čeprav je bilo ime skupine v Ljubljani takrat politično prepovedano, je plošča vseeno izšla – brez imena in naslova. Črni križ na ovitku je bil dovolj.