Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 01:23).
Animiramo v razredu!

Animiramo v razredu!

Kratke animacije, ki so jih učenci ustvarjali na delavnicah Slon v sklopu šolskega programa Kinobalon – MOL generacije 2019

Učenci 3. razredov ljubljanskih osnovnih vsako šolsko leto samostojno ustvarjajo animacije. Po ogledu filma v Kinodvoru jih obiščejo mentorji Društva Slon in skupaj v dveh šolskih urah spoznajo osnove nastajanja animiranih filmov, predvsem pa se kot animatorji preizkusijo tudi sami.

Oglejte si izdelke, ki so nastali v letošnjem jesenskem delu leta v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije, s katerim Mestna občina Ljubljana vsako leto omogoča brezplačen filmsko-vzgojni program 1500 ljubljanskim tretješolcem.

Na OŠ Mirana Jarca se na ulicah marsikaj dogaja: pešci izginjajo v luknje na cesti, muha debeluha zleti v usta, kaj pa je z lamo? Poglejte sami.

Na OŠ Spodnja Šiška so gledali film Koko in velika skrivnost, skrivnostnosti polne so tudi animacije z delavnic.

Na OŠ Zadobrova težko čakajo sneg, zato je ta zapadel kar v njihovo animacijo.

Učenci OŠ Toneta Čufarja, OŠ Riharda Jakopiča in OŠ Božidarja Jakca pa so obiskali program Slon na Animateki in se učili od najboljših animatorjev.

Delavnice animiranega filma Slon

Ustvarimo preproste animacije ali izdelajmo animirani film

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 15. 08. 2020 / 15:30 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

sobota, 15. 08. 2020 / 18:15 / Dvorana

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

sobota, 15. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.