Danes je blagajna odprta od 10:00 do 00:00 (do 1. junija zaprto).

Animateka za vse generacije

Med 2 in 8. decembrom prihaja Animateka in z njo izbor najboljših kratkih in celovečernih filmov. Vabljeni k obisku šolskih in rednih projekcij.

Že 16. Mednarodni festival animiranega filma Animateka prinaša izbor najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta. Ogledi so pospremljeni s pogovori, ki otroke in mladostnike spodbujajo k poglobljenemu spremljanju filmov, kritičnemu razmišljanju in ustvarjalnosti. Možnost dodatnih projekcij.

Slonov otroški program
Slon I. za otroke od 3. do 6. leta – 2. 12. ob 9:00 (še nekaj prostih mest)
Slon II. za učence od 7. do 10. leta – 3. 12. ob 11:00 in 6. 12. ob 9:00 (še nekaj prostih mest)
Slon III. za učence od 11. do 14. leta – 5. 12. ob 9:00 in ob 11:00 (obe projekciji sta že zasedeni)

Program za srednješolce in študente
Priporočamo – Kinotripov svetovni jagodni izbor (15+) – 6. 12. ob 17:00 (še nekaj prostih mest za manjše skupine na redni projekciji).

Ogled celovečernih filmovprogram in termini.

»Menim, da je tovrstna izkušnja zelo pomembna za učence, ki vstopajo v svet sodobnih tehnologij in z njimi povezanih stvaritev. Ob tem spoznavajo, kako pomemben je ustvarjalčev vložek v delo, koliko dela je potrebnega, da nastane animirani film, kaj vse je moral ustvarjalec narediti. Ob vodenem pogovoru, po ogledu, pridejo do spoznanja, da so sodobne tehnologije le pripomoček, ki ga ustvarjalec upravlja in si z njim pomaga.«
– Majda Jurkovič, OŠ Toneta Čufarja

Spletna stran festivala Animateka

 

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Jadralke Maiden

Alex Holmes

ponedeljek, 01. 06. 2020 / 17:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Elia Suleiman

torek, 02. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Komedija zmešnjav, v kateri režiser potuje iz Palestine v Pariz in New York – a kamorkoli gre, povsod najde svojo domovino. Elia Suleiman (Božje posredovanje) je film opisal kot »burlesko, ki se napaja v svetu absurda«.

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

torek, 02. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme v Cannesu in štirih oskarjev, vključno za najboljši film.