Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 04:25).
Alipato: Kratko življenje ogorka

Alipato: Kratko življenje ogorka

Alipato, »maščevalna odiseja v svetu brez prihodnosti«, je halucinantna in skrajno originalna gverilska saga o življenju v manilskih slumih. #FilmNaDan

Alipato: Kratko življenje ogorka je bil v Sloveniji prvič prikazan na 4. festivalu žanrskega filma Kurja polt leta 2017. Že leto kasneje se nam je njegov avtor, multitalentirani enfant terrible filipinskega filma, režiser, glasbenik, poet in filmski aktivist Khavn De La Cruz, kot posebni gost festivala pridružil tudi osebno. Videli smo njegova filma Balangiga: Tuleča divjina in Bambusovi psi. Poleg tega pa je ta  »pankerski šaljivec in uporniški svečenik« pod naslovom This Is Not A Lost Film By Khavn uprizoril še poseben kino-koncert, ki je obsegal »trilogijo izgubljenih filmov«: Filipiniana, Aswang (1933) in Juan Tamad Goes To The Moon (1898) ter izsek iz celovečerca Nitrate: To The Ghosts Of The 75 Lost Philippine Silent Films (1912–1933).
Kino-koncert s Khavnovo živo glasbeno spremljavo na elektronskih orglah in tolkalih v Kinodvorovi Kavarni. (foto Domen Pal)
Kino-koncert s Khavnovo živo glasbeno spremljavo na elektronskih orglah in tolkalih v Kinodvorovi Kavarni. (foto Domen Pal)
Otvoritev festivala Kurja polt v Kinodvoru s filmom Ženska opica (foto Domen Pal)

Festival žanrskega filma Kurja Polt praznuje in prikazuje – pogosto prvič na domačem platnu in v izvornem formatu filmskega traku – tisto čudovito bizarno, drzno in divje polje filmske ekspresije, ki nosi oznake žanrski, kultni, eksploatacijski, off mainstream, B film, camp. Nekateri med njimi so filmske sirote brez pedigreja, drugi so zamolčani, spregledani, prepovedani filmi velikih avtorjev. Vsi skupaj pa tvorijo filmsko subkulturo, ki ima svoj credo, videz, kult privržencev in svoje večno mesto na kanonski margini, od koder kriči zoper konvencionalnost in konformizem, zoper družbeni, politični in filmski status quo.

Konferenca kultnega filma 2019

petek, 12. 04. 2019 / 14:00 / Dvorana, Kavarna

Konferenca v okviru festivala Kurja polt 2019 je odprta za javnost in namenjena vsem ljubiteljem filma, še zlasti žanrskega in kultnega, filmskim ustvarjalcem, kritikom in publicistom, študentom ter filmskemu gledalcu kot takemu. Za premore in okrepčilo bo poskrbljeno.  Predavanja potekajo v angleškem jeziku. Vstop prost!

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.