Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 01:53).
Kinosloga. Retrosex. 2020

Kinosloga. Retrosex. 2020

Oglejte si fotografske utrinke s sedme edicije noči erotičnega filma, ki je s pravo gostijo kultnih klasik in mejnikov tudi letos nasitila do onemoglosti.

Za začetek smo na domačem platnu končno užili Veliko požrtijo italijanskega mojstra provokacije Marca Ferrerija. Nadaljevali smo s filmom, ki je Slogo napravil za pravi, polnokrvni pornografski kino. Zloglasne Strasti, ki so leta 1986 z več kot sto tisoč gledalci podrle vse rekorde in še danes veljajo za enega najbolj gledanih filmov v Sloveniji, smo si ogledali na prav tisti nostalgični filmski kopiji, ki se je nekoč vrtela v Slogi. Za konec pa smo si ogledali še igrivi, sanjavi in poletno ležerni prvenec broadwayskega plesalca in koreografa Wakefielda Poola. Njegov film Fantje v mivki velja za pionirski preboj in danes veliko klasiko gejevske erotike.

Omamne glasbene kanapeje je na Aftersexu Radia Študent stregel chef Andrej. To niso sanje, to je Pervanje.

 

Fotografije

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 15. 08. 2020 / 15:30 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

sobota, 15. 08. 2020 / 18:15 / Dvorana

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

sobota, 15. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.