Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:50 (odpre se čez 57 minut).
Kinobalon na 31. LIFFu

Kinobalon na 31. LIFFu

Na letošnjem Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu, ki se bo med 11. in 22. novembrom odvil na spletu, je tudi sekcija Kinobalon z dvema filmoma: Volkovi in Moj brat lovi dinozavre.

Volkovi Los lobos
Samuel Kishi Leopo, Mehika/ZDA, 2019, 95 minut, v španščini, angleščini in kantonščini s podnapisi, distribucija Demiurg, 9 +

Pripoved o otroških željah in odraslih skrbeh priseljenske družine skozi prizmo pisane domišljije, ki je na letošnjem Berlinalu prejela glavno nagrado mednarodne žirije v sekciji Generation Kplus.

Osemletni Max in njegov bratec Leo se z mamo podata iz Mehike v Ameriko v upanju na boljše življenje. Od vsega se najbolj veselita izleta v čudoviti svet Disneylanda. Vendar iskanje strehe nad glavo ni enostavno in mama opravlja kar dve službi naenkrat. Max in Leo medtem dneve preživljata sama doma. Da bi čas hitreje minil, z barvicami rišeta svet domišljije, ki v njunih očeh oživi, sama pa se spremenita v pogumna nindža volkova. Nekega dne pa kljub mamini prepovedi odpreta vrata stanovanja in vstopita v širni zunanji svet …
Več o filmu>>


Moj brat lovi dinozavre Mio Fratello Rincorre i Dinosauri
Stefano Cipani, Italija/Španija, 2019, 101 minuta, v italijanščini s podnapisi, distribucija Demiurg, 12+

Ganljiv in obenem humoren film o najstniških tegobah, sprejemanju drugačnega in lastnega so mladi iz dvaintridesetih držav letos nagradili z evropsko nagrado mladega filmskega občinstva.

Jack živi v glasni in srčni družini, z dvema starejšima sestrama in mlajšim bratom Giojem, ki ima Downov sindrom. Kot otrok je Jack verjel, da ima Gio prav posebne moči, tako kot super junaki v stripih. A zdaj je vse drugače – Jack obiskuje srednjo šolo, na vso moč je zaljubljen in bratec Gio postane sramotna nadloga. Jack ga na vse načine in do skrajnosti zanika, kar pa stvari povsem zaplete.
Več o filmu>>


Več informacij o festivalu na spletni strani www.liffe.si .

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.