Danes je blagajna odprta od 13:50 do 21:00 (odprto še 01:14, tel: 01 239 22 17).

3. filmski festival Kinotrip za K/U/L abonma

K/U/L abonenti lahko letos izbirate med kar štirimi filmskimi dogodki festivala Kinotrip.

K/U/L abonenti lahko zberete eno izmed spodnjih štirih projekcij s spremljevalnim dogajanjem.

Prevzem vstopnic je mogoč s predhodnimi potrditvami. Svojo vstopnico lahko K/U/L abonenti potrdite do torka, 27. februarja, pri blagajni Kinodvora oziroma preko elektronske pošte blagajna@kinodvor.org. Vstopnico prevzamete na dan projekcije z abonmajsko kartico pri blagajni najkasneje do 30 minut pred začetkom predstave.


Četrtek, 29. 3., ob 16:00
Kes
Ken Loach, Velika Britanija, 1969, 113 min, v angleščini s slovenskimi podnapisi
Petnajstletni Billy živi v majhnem angleškem rudarskem mestu, kjer je dan enak dnevu. Doma in v šoli prevladujejo hladni in strogi odnosi, zato Billy pobeg iz sivega vsakdana poišče v potikanju v naravi. Nekega dne najde mlado postovko, ki jo poimenuje Kes. Njuno nenavadno prijateljstvo Billyju vrne samozavest in mu da krila.
Sloviti režiser Ken Loach je film Kes posnel po romanu A Kestrel for a Knave. Uvrščamo ga med filmske klasike, ki očarajo vsakogar. Če si filma ne ogledate na velikem platnu, se boste Kes-ali!
Naj te film odpelje iz sivine nad oblake!

Sledi pogovor s slovenskim režiserjem Rokom Bičkom.

 

Četrtek, 29. 3., ob 19:00
Siciljanski duhovi
Sicilian Ghost Story, Fabio Grassadonia, Antonio Piazza, Italija/Francija/Švica, 2017, 132 min, v italijanščini s slovenskimi podnapisi, distribucija DemiurgLeta 1993 v majhnem mestu na Siciliji mafija ugrabi Giuseppa. Ob njegovem izginotju vsi molčijo in nihče ne stori ničesar. Le Luna, s katero sta si tik pred skrivnostnim izginotjem izpovedala ljubezen, Giuseppa vztrajno išče. Nadrealistična filmska upodobitev resničnih dogodkov briše meje med resničnostjo in fantazijo ter nam predstavi temačni svet mafije, odločno najstniško uporništvo in nepremagljivo ljubezen.
Naj te film odpelje v temačne sicilijanske sanje!

Sledi pogovor z režiserjem filma Antoniom Piazzo in glavnim mladim igralcem Gaetanom Fernandezom.
S podporo Italijanskega inštituta za kulturo v Sloveniji.

 

Petek, 30. 3. ob 20:45
Kinotripčič – program kratkih filmovZakaj se sredi skoraj preveč idiličnega japonskega mesta v šolskem bazenu znajdejo zlate ribice? Kakšen bo svet jutrišnjega dne in kako nas bremenijo misli drugih? Kako težko je prehajati iz udobne otroške dobe v svet zakompliciranega najstništva? Kaj se zgodi, ko te pri odraščanju na Kubi ovirajo nepremostljive medgeneracijske razlike? Odgovore na ta vprašanja ima Kinotripčič, program kratkih, ki se z lahkoto kosajo s »ta dolgimi«. Celoten program kratkih filmov >>

Sledi pogovor z režiserko kratkega filma 13+ Nikico Zdunić in mladima igralkama Niko Dolušić in Klaro Kovačić.
S podporo Veleposlaništva Republike Hrvaške in v sodelovanju z Društvom Kraken in festivalom
F E K K.

 

Sobota, 31. 3. ob 14:30
Dve Ireni
As Duas Irenes, Fabio Meira, Brazilija, 2017, 88 min, v portugalščini s slovenskimi in angleškimi podnapisiNekega poletnega dne v idilični brazilski vasici Irena spozna Ireno. Med njima se v hipu ustvari simpatija in skupaj se podata na pot prijateljstva ter odraščanja. Kolesarita po zaprašenih makadamskih poteh, plavata v kristalno čisti reki, vroče poletne dni preživljata v kinu in doživljata prve poljube. Skozi druženje pa počasi odkrivata družinsko skrivnost. Le kaj ju poleg imena še povezuje?
Naj te film odpelje do razkritja skrivnosti!

Filmski program 3. festivala Kinotrip

Štirje dnevi, osem celovečernih filmov, en program kratkih in cel kup spremljevalnih dogodkov. Za različne filmske značaje ~ različni filmski žanri in zvrsti, vsi po izboru mladih. Od 28. do 31. marca!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.