Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 49 minut, tel: 01 239 22 17).
3. filmski festival Kinotrip:  Mladi ponovno zavzeli Kinodvor

3. filmski festival Kinotrip: Mladi ponovno zavzeli Kinodvor

V soboto, 31. marca 2018, se je zaključil 3. mednarodni filmski festival Kinotrip, ki je v kino pripeljal pisano mladinsko občinstvo. V štirih festivalskih dneh je letos z raznovrstnimi filmi potovalo več kot 1600 gledalcev.

3. mednarodni filmski festival Kinotrip, največji dogodek Kinodvorovega filmskega programa – mladi za mlade, je letos potekal med 28. in 31. marcem. Mladi so si v štirih dneh ogledali osem celovečernih filmskih zgodb in en program kratkih filmov, udeležili pa so se tudi različnih spremljevalnih dejavnosti. Program so tudi letos izbrali mladi člani Kinotripovega filmskega kluba, ki so festival pripravljali od lanske jeseni.

Po filmskih svetovih je na štirinajstih festivalskih projekcijah potovalo več kot 1600 obiskovalcev, med njimi predvsem mladih. Pridružili so se jim tudi zanimivi filmski gosti. V Ljubljano sta na premiero filma Sicilijanski duhovi (Sicilian Ghost Story, 2017) pripotovala režiser Antonio Piazza in mladi igralec Gaetano Fernandez. Na programu kratkih filmov Kinotripčič so se nam v kinu pridružile mlada režiserka kratkega filma 13+ Nikica Zdunić ter mladi igralki Nika Dolušić in Klara Kovačić. Po uvodnem filmu Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju (The Breadwinner, 2017) pa so se mladi pogovarjali z režiserko Noro Twomey preko Skypa.

Na zaključni festivalski projekciji, v soboto, 31. marca, so mladi podelili tudi Kinotripovo nagrado občinstva. Ta je letos pripadla že omenjenemu animiranemu filmu Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju, ki je gledalce prepričal s čudovito animacijo in nepozabno zgodbo o velikem pogumu ter izjemni moči domišljije.

Poleg filmskih projekcij in pogovorov so se v okviru festivala odvili tudi filmsko-kritiška delavnica, razstava in tematska filmska druženja. Mladi so se predstavili s svojimi eksperimentalnimi filmi, glasbo in filmskimi plakati, ki so jih ustvarili na treh predfestivalskih delavnicah, poskrbeli pa so tudi za festivalske napovednike in skrbno beleženje festivalskih utrinkov.

Številne utrinke 3. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip si lahko ogledate na naši spletni strani ter na profilih na Facebooku in Instagramu.

Vsem, ki ste letos prispevali k ustvarjanju festivala in širjenju glasu o njem, se najlepše zahvaljujemo in vas vabimo, da s Kinotripom po filmskih svetovih za mlade z nami potujete v Kinodvoru skozi vse leto.

Naj vas film odpelje!

 

Partnerji in podporniki 3. mednarodnega festivala Kinotrip

Mestna občina Ljubljana – ustanoviteljica Javnega zavoda Kinodvor
Slovenski filmski center
Italijanski kulturni inštitut, Veleposlaništvo Irske, Veleposlaništvo Republike Hrvaške
Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Blitz Film & Video Distribution, Chicks in Bowls in Roller Derby, Demiurg, Društvo za širjenje filmske kulture KINO!, Društvo Kraken in festival FeKK, FIVIA – Vojnik, Hestia pro, iTAK Šport, Javni zavod Mladi zmaji, Kino Šiška in DobraVaga, Ljudmila, Olimpijski komite Slovenije, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana ter vlogerja Narokana.

 

Naj vas film odpelje!

Živa Jurančič
Filmski program za mlade
Young Audience
—————————————–
Javni zavod Kinodvor
Kolodvorska 13
1000 Ljubljana
T: +386 1 239 22 23
M: +386 30 614 243
W: www.kinodvor.org/kinotrip
FB: www.facebook.com/KinotripKinodvor
Instagram: www.instagram.com/kinotrip

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.