Danes je blagajna odprta od 13:40 do 20:45 (za danes zaprto).
Film spreminja svet – ga lahko tudi jaz?

Film spreminja svet – ga lahko tudi jaz?

Odzivi šolarjev in šolark na filme, ki so si jih ogledali v Kinodvorovem šolskem programu

Tudi v času, ko dvorana Kinodvora sameva in čaka na sprostitev ukrepov, naš šolski program deluje s polno paro – vendar nekoliko drugače.

V duhu izjemnih razmer, v katerih smo se znašli, smo z oktobrom v Kinodvoru začeli šolam nuditi tudi možnost ogleda filmov preko spleta. Od oktobra do danes nas je tako na spletnih projekcijah obiskalo že precej raznolikih skupin – od vrtčevskih otrok do srednješolcev, v našem šolskem nabiralniku pa se je v tem času nabralo že precej ustvarjalnih odzivov na filme.
Teh smo vedno veseli, saj nam dajejo čisto poseben in dragocen vpogled v to, kako otroci filme razumejo, kako so jim všeč, kateri liki so jim najljubši, ali se z njimi poistovetijo in kakšna so njihova razmišljanja o filmu.

Otroci z OŠ Kolezija, OŠ Dragomelj in OŠ Prežihovega Voranca so nam poslali svoje vtise o filmu Sune in Sune, drobec spisov in risb si lahko ogledate v fotogaleriji spodaj.

Učenka z OŠ Kašelj je v svojem eseju ob filmu Rocca spreminja svet razmišljala o tem, ali lahko, prav tako kot Rocca, tudi ona spremeni svet.
Rocca spreminja svet – ga lahko tudi jaz? (Eva, 14 let)

Učenki z OŠ Valentina Vodnika pa sta pod kritično ogledalo vzeli film Osmošolka.
Osmošolka/Devetošolka/Osmi razred/Deveti razred (Ana, 8. razred)
Ocena filma Osmošolka (Izabela, 8. razred)

V času spletne edicije festivala animiranega filma Animateka, ki je potekal v decembru, so se otroci preizkusili tudi v risanju stripov in zgodborisov, nekateri pa so se lotili celo izdelave kratkih animiranih filmov. Ker je bil to čas šole na daljavo, so ustvarjali doma, pa vendarle so nastali čudoviti izdelki.


Veseli nas, da se otroci na filme aktivno odzivajo, kljub temu, da jih gledajo iz domačega naslonjača, učitelje pa vabimo, da nam njihove odzive še naprej pošiljate na solski@kinodvor.org – tako nas bo film še naprej povezoval tudi v teh nenavadnih časih.

Več o Kinodvorovem šolskem programu.


 

Fotografije

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.