Galerija
V hodniku, ki se razteza od izhoda iz kinodvorane do vhoda v kino, domuje najbolj filmska galerija v mestu. Tu razstavljamo podobe, ki so nastale ob filmih, pred filmi in po njih. Podobe in predmete, prežete s filmom, zaljubljene v film, namenjene filmu. Njihovo poslanstvo je opozarjati na vsebine, ki sicer lahko ostanejo prezrte; na zgodbe, ki jih zameglijo druge zgodbe; na poglede, ki bi sicer ostali razdruženi. Razstave plakatov, fotografij, raznih artefaktov in video del se deloma prilagajajo programu Kinodvora, deloma pa izpovedujejo samosvojo zgodbo. S številnimi živimi dogodki v obliki otvoritev, vodstev po razstavah in pogovorov ob njih.
TRENUTNO NA OGLED:

RAZSTAVA SREČNI AKIJEV NASMEH

 


Kot vsako leto je tudi letošnji rezidenčni umetnik, japonski stripar, ilustrator in oblikovalec Akinori Oishi, ki v Sloveniji gostuje na pobudo Stripburgerja, v Kinodvorovi galeriji na ogled postavil razstavo svojih del - ta se osredotočajo na "srečni Akijev nasmeh", značilni avtorjev motiv, ki vsemu in vsakomur nadene nalezljiv nasmešek.

Razstavo smo odprli v ponedeljek, ko se je festival tudi uradno začel. Razstavljena so dela, ki predstavljajo prepoznavne ljubljanske in tudi slovenske motive, ki jih je Aki ustvaril med svojim bivanjem v Ljubljani.

Razstavo bo avtor med samim festivalom tudi nadgrajeval. Akijev nasmejani virus pa se ni ustavil samo v Kinodvorovi galeriji, ampak se je razširil v Kinodvorovo kavarno, pa tudi po celi Ljubljani, saj boste namejane možičke videvali po vsem mestu. Ujamete jih lahko v flipbooku, ki ga je Akinori naredil posebej za Animateko in ga po simbolični ceni najdete v festivalskem butiku v Kinodvoru._____________________________________________________

Pretekle razstave: