Galerija
V hodniku, ki se razteza od izhoda iz kinodvorane do vhoda v kino, domuje najbolj filmska galerija v mestu. Tu razstavljamo podobe, ki so nastale ob filmih, pred filmi in po njih. Podobe in predmete, prežete s filmom, zaljubljene v film, namenjene filmu. Njihovo poslanstvo je opozarjati na vsebine, ki sicer lahko ostanejo prezrte; na zgodbe, ki jih zameglijo druge zgodbe; na poglede, ki bi sicer ostali razdruženi. Razstave plakatov, fotografij, raznih artefaktov in video del se deloma prilagajajo programu Kinodvora, deloma pa izpovedujejo samosvojo zgodbo. S številnimi živimi dogodki v obliki otvoritev, vodstev po razstavah in pogovorov ob njih.
TRENUTNO NA OGLED:

Kinotrip: STRIPOLIS
Kinodvor. Galerija.
29. 3. - 1. 4. 2017

Stripolis

Na ogled so postavljeni stripi mladih udeležencev predfestivalske delavnice Stripolis, na kateri so se naučili osnov risanja stripov s pomočjo njihovega najljubšega animiranega filma. Prvi dan delavnice so si ogledali nekaj uspešnih primerov stripov, ki so nastali po filmih, in obratno, se naučili narisati storyboard in stripovski scenarij. Drugi dan delavnice pa so enostranske stripe s svinčnikom narisali tudi sami.

Delavnica je potekala v Pritličju in Info centru ŠKUC, vodila sta jo ilustrator in avtor stripov Matej de Cecco ter Pia Nikolič iz Zavoda Stripolis.


....................................................................................


V NASTAJANJU: MUZEJ POMEMBNE KRAME

Ob predvajanju filma 20.000 dni na Zemlji, ki opisuje namišljeni dan v življenju glasbenika in kulturne ikone Nicka Cava, smo se v duhu filma in po zgledu The Museum of Important Shit v Kinodvoru odločili "zagnati" Muzej pomembne krame - to je muzej, ki ovekoveči vašo neuporabno sentimentalno kramo. Vsi hranimo doma kakšne nekoristne, čisto običajne predmete, ki imajo za nas veliko vrednost zaradi spominov, ki nam jih obudijo. V Kinodvoru bomo poskrbeli, da bodo te Proustove magdalenice primerno ovekovečene. Vašo kramo v obliki fotografije ali fizični obliki bomo zbirali od 6. januarja 2014 in dokler je ne bomo nabrali dovolj. Le-to bomo potem razstavili na razstavi "Muzej pomembne krame" v Kinodvorovi Galeriji. V nadaljevanju pa preberite, kako sodelovati!


_____________________________________________________

Pretekle razstave: