Danes je blagajna odprta od 14:45 do 20:30 (za danes zaprto).

Projekcije filma

sobota, 05. 05. 2018 / 17:00 / Dvorana

Kinobalon / Predpremiera

nedelja, 06. 05. 2018 / 15:00 / Dvorana

Kinobalon / Predpremiera

v Kinobalonu od 5.maja 2018

Jamski človek Early Man

Nick Park / Velika Britanija, Francija, ZDA / 2018 / 89 min / sinhronizirano / 6+

Projekcije filma

sobota, 05. 05. 2018 / 17:00 / Dvorana

Kinobalon / Predpremiera

nedelja, 06. 05. 2018 / 15:00 / Dvorana

Kinobalon / Predpremiera

Prazgodovinska nogometna komedija.

režija Nick Park, scenarij Mark Burton, James Higginson, zgodba Mark Burton, Nick Park, glasovi Vid Valič, Renato Horvat, Sašo Prešeren, Maja Kunšič idr., animacija Will Becher, Merlin Crossingham, fotografija Dave Alex Riddett, montaža Sim Evan-Jones A.C.E., glasba Harry Gregson-Williams, Tom Howe , producenti Carla Shelley, Richard Beek, Peter Lord, Nick Park, David Sproxton, distribucija Blitz Film & Video Distribution

IMDb Uradna stran

zgodba
Pogumni prazgodovinski fant po imenu Dolgi živi v dolini skupaj z najboljšim prijateljem Pujsom in sebi podobnimi, ekscentričnimi in prikupnimi člani plemena, ki ga vodi poglavar Bob. Živijo v ljubem miru in najvznemirljivejši del dneva je, ko preganjajo zajce. Mir zmoti vdor sovražnika. Naduti lord Snob, guverner mesta Brongrad, je v njihovi dolini našel bron. S svojo vojsko in oklepnimi mamuti požene v beg prebivalce, ki najdejo zatočišče v negostoljubnem Kamnolomu. Dolgega zajamejo in fant konča v zastrašujočem Brongradu. Znajde se pred ogromnim stadionom – priča je nekakšnemu kultnemu obredu, ki je pravzaprav igra z žogo, imenovana nogomet. Fant zasluti priložnost, da svojemu plemenu priigra nazaj domačo dolino, zato Realno bronaste, strah vzbujajoče lokalno moštvo, polno nogometnih zvezdnikov, izzove v tekmo vseh tekem.

Novi celovečerni lutkovni animirani film Nicka Parka, osrednjega ustvarjalca studia Aardman, ki ga poznamo kot avtorja likov Wallace in Gromit ter Backa Jona.

kritike
»Nemogoče je, da se ne bi smejali navdahnjenim traparijam in čaru Parkovega sveta. Jamski človek je družinski film, ki ne nudi le gegov za odrasle in otroke, pač pa najde notranjega otroka v odraslih in notranjega odraslega v otrocih. Film je prava poslastica.«
– Peter Bradshaw, The Guardian

»Jamski človek, prvi samostojni celovečerec Nicka Parka in njegov prvi po filmu Wallace & Gromit: Prekletstvo Strahouhca (2005), se vrne h klasičnemu Aardmanovemu modelu z nekaj zabavne mehke animacije plastelina. Film, ki je vidno ročno izdelan, je poln besednih iger in vizualnih gegov, ki razveseljujejo otroke, pri tem pa deluje očitno britansko in umetelno. Prijetno otipljiv in nostalgičen podvig.«
– Kate Stables, Sight & Sound

»Rezultat je dobrodošla vrnitev k tisti vrsti stop-motion animacije, ki je ponosna na neizbežne pomanjkljivosti te tehnike (kot so palčni odtisi v glini), pri tem pa posebno skrb namenja scenariju s prismojenim humorjem in rahlo trčenimi liki.«
– Peter Debruge, Variety

»Pri Aardmanu so spet ustvarili pravi družinski film. V njem lahko uživajo ljudje vseh starosti, sami ali skupaj z drugimi. Zgodba obravnava teme družine, ekipnih naporov in samozaupanja ter pokaže, kaj lahko dosežemo, če se resno lotimo dela. V kameni in bronasti dobi lahko vidimo metafori za družbeni razred oziroma kulturo, pa tudi za to, kako se lahko združimo za dober namen. To je zelo smešen film s komiko, ki se razteza od vrhunskega slapsticka do nekaj odličnih šal. /…/ konec šale pride ob pravem trenutku in s piko na i. Hitchcock je v svojih trilerjih to počel z napetostjo, Nick Park pa v tem filmu počne enako s komedijo.«
– Christophe Harvey, Animation for Adults

»Jamski človek, zadnji animirani celovečerec enega najuspešnejših režiserjev studia Aardman Nicka Parka (ustvarjalca filmov Wallace in Gromit in nedavnega Backa Jona), je tako topel, domač in izrazito britanski kot skodelica vročega, sladkega mlečnega čaja na deževen dan. Park in njegova ekipa animatorjev so posrečeno združili obliko in funkcijo tako, da so metodo stop-motion, tehniko, ki je stara toliko kot film, povezali z zgodbo o plemenu jamskih neandertalcev, soočenih s kolonizatorji iz bronaste dobe, ki govorijo z evropskimi naglasi. (Prikrita alegorija o brexitu?) Na koncu se stvari razrešijo s pomočjo nogometne tekme.«
– Leslie Felperin, The Hollywood Reporter

Filmi studia Aardman tudi v Slovenski kinoteki!
Z vstopnico za film Jamski človek si lahko v Slovenski kinoteki po polovični ceni ogledate enega od naštetih treh Aardmanovih filmov: Kokoške na begu (6. 5. ob 17:00), Wallace in Gromit: Prekletstvo Strahouhca (13. 5. ob 17:00) ali Odplaknjeni gizdalin (3. 6. ob 17:00).

 


sreda, 25. 04. 2018

Jamski človek: predpremierni vikend!

Na projekcijah Jamskega človeka 5. maja ob 17:00 in 6. maja ob 15:00 bo z nami tudi animatorka filma Julia Peguet iz studia Aardman.

Vstopnice za Jamskega človeka v prodaji

Vstopnice za novi celovečerni lutkovni animirani film Nicka Parka, osrednjega ustvarjalca studia Aardman, ki ga poznamo kot avtorja likov Wallace in Gromit ter Backa Jona, so že v prodaji!

sobota, 07. 04. 2018

Filmi studia Aardman tudi v Slovenski kinoteki

Shranite Kinodvorovo vstopnico filma Jamski človek in si po znižani ceni oglejte še druge Aardmanove filme v Slovenski kinoteki.

nedelja, 08. 04. 2018

Delavnice z animatorko iz studia Aardman

Ob predpremiernih projekcijah filma Jamski človek vabljeni k obisku nogometnega filmskega seta in animiranju lutk iz plastelina.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša tudi številne druge ugodnosti.

Aktualno

Moški ne jočejo Muškarci ne plaču

Alen Drljević

četrtek, 26. 04. 2018 / 16:45 / Dvorana

Film bosanskega režiserja, navdahnjen z resničnimi dogodki in posnet z vrhunskimi igralci z vseh koncev nekdanje države, je zgodba o tem, da moramo najprej oprostiti sebi, šele potem bomo lahko oprostili tudi drugim.

Vztrajanje Perseverance

Miha Knific

četrtek, 26. 04. 2018 / 18:45 / Dvorana

Poetično potovanje po kolektivnem spominu človeštva išče odgovore na vprašanja, kdo smo, od kod prihajamo in kam gremo. Dobitnik nagrad vesna za najbolj izviren avtorski prispevek, najboljšo stransko žensko in stransko moško vlogo.

Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci

Jure Breceljnik, Rožle Bregar

četrtek, 26. 04. 2018 / 20:15 / Mala dvorana

Celovečerni dokumentarni film pripoveduje zgodbo o kulturi inuitskih lovcev vzhodne Grenlandije, ki ji danes, po skoraj 4000 letih obstoja v neusmiljenem naravnem okolju, grozi izginotje.