Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:00 (odpre se čez 6 ur).

Projekcije filma

torek, 20. 03. 2018 / 20:00 / Dvorana

Festival frankofonskega filma

Odprtje festivala!

Hochelaga, dežela duš Hochelaga, Terre des Âmes

François Girard / Kanada / 2017 / 100 min / francoščina

Projekcije filma

torek, 20. 03. 2018 / 20:00 / Dvorana

Festival frankofonskega filma

Odprtje festivala!

V večplastnem portretu bogate, 750-letne zgodovine Montreala se arheolog in staroselec Baptiste Asigny poda na sled svojih irokeških prednikov in ostankov vasi Hochelaga, kjer so se leta 1535 srečali s francoskim raziskovalcem Jacquesom Cartierom.

igrajo Samian, Vincent Perez, Raoul Trujillo, Wahiakeron Gilbert

festivali, nagrade  Toronto. Montreal. Palm Springs.

IMDb

Na stadionu sredi Montreala po obilnih padavinah med nogometno tekmo nenadoma zazeva luknja. Prizorišče je evakuirano in le nekaj ur kasneje zaščiteno kot arheološko območje. V večplastnem portretu bogate, 750-letne zgodovine Montreala se arheolog in staroselec Baptiste Asigny poda na sled svojih irokeških prednikov in ostankov vasi Hochelaga, kjer so se leta 1535 srečali s francoskim raziskovalcem Jacquesom Cartierom. Kanadski kandidat za tujejezičnega oskarja.

»Kadar stojim na vogalu kakšne ulice v Londonu ali pa v svoji dnevni sobi, se včasih zalotim pri razmišljanju, kdo je tu stal pred mano, kdo je tu živel pred sto, dvesto leti. Iz svojega podstrešnega stanovanja vidim Mont Royal in stadion Percival-Molson. /…/ Sprašujem se, kdo so bili ljudje, ki so gledali isto goro pred tisoč leti, stali pod istim nebom, v ravno takšni zimi. In prav to prostorsko vez sem hotel raziskati. Ko se ozremo k tistim, ki so bili tu pred nami, lažje razumemo lastno pot.«
– François Girard

»François Girard, eden najuspešnejših kanadskih filmskih ustvarjalcev, se je z zgodovino in epskimi zgodbami ukvarjal že v filmih 32 kratkih filmov o Glennu Gouldu, Rdeča violina in Svila. Hochelaga, dežela duš je njegov najbolj ambiciozen projekt do danes – velika freska zgodovine Montreala, ki se razteza čez 750 let. /…/ Girardov široki filmski spekter spremljata natančnost in intimnost njegove mizanscene. Kot pripovedovalec zgodb ponuja kalejdoskopski pogled na zgodovino, ki sproža refleksijo o vlogi izvora, identitete in prostora pri oblikovanju narodove duše.«
– Mednarodni filmski festival v Torontu

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Debatni krožek Atelier de conversation

Bernhard Braunstein

ponedeljek, 19. 03. 2018 / 17:00 / Dvorana

“Debatni krožek” poteka v javni knjižnici znamenitega pariškega kulturnega centra Georgesa Pompidouja. Knjižnica je edinstvena, v njej ni pristopnin ali članskih izkaznic, identiteta ljudi ni pomembna. Tam se vsak teden srečujejo ljudje vseh narodnosti, ras in veroizpovedi, s ciljem, da bi se naučili francoščine.

Žarek v srcu Un beau soleil intérieur

Claire Denis

ponedeljek, 19. 03. 2018 / 19:00 / Dvorana

Čuten, duhovit in pretanjen film francoske režiserke Claire Denis, navdahnjen s knjigo Fragmenti ljubezenskega diskurza Rolanda Barthesa, nas popelje skozi prizore iz življenja ženske, ki neutrudno išče ljubezen … končno pravo ljubezen.

Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci

Jure Breceljnik, Rožle Bregar

ponedeljek, 19. 03. 2018 / 19:30 / Mala dvorana

Celovečerni dokumentarni film pripoveduje zgodbo o kulturi inuitskih lovcev vzhodne Grenlandije, ki ji danes, po skoraj 4000 letih obstoja v neusmiljenem naravnem okolju, grozi izginotje.