Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:00 (odpre se čez 6 ur).
Desetletje dokumentarcev v Kinodvoru

Desetletje dokumentarcev v Kinodvoru

Razstava fotografij z dogodkov v mestnem kinu.

S prvim dnem letošnje edicije Festivala dokumentarnega filma smo v naši galeriji odprli tudi razstavo fotografij, ki so nastale v desetih letih delovanja mestnega kina na dogodkih povezanimi z dokumentarnimi filmi.

Avtorji fotografij: Urška Boljkovac, Miha Fras, Domen Pal, Matjaž Rušt, Nada Žgank.

Tukaj pa si lahko ogledate seznam dokumentarnih filmov, ki so bili v Kinodvoru predvajani od oktobra 2008 do marca 2018.

Na zgornji fotografiji je režiser Joshua Oppenheimer, ki nas je obiskal na premieri filma Pogled tišine (foto: Domen Pal).

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Debatni krožek Atelier de conversation

Bernhard Braunstein

ponedeljek, 19. 03. 2018 / 17:00 / Dvorana

“Debatni krožek” poteka v javni knjižnici znamenitega pariškega kulturnega centra Georgesa Pompidouja. Knjižnica je edinstvena, v njej ni pristopnin ali članskih izkaznic, identiteta ljudi ni pomembna. Tam se vsak teden srečujejo ljudje vseh narodnosti, ras in veroizpovedi, s ciljem, da bi se naučili francoščine.

Žarek v srcu Un beau soleil intérieur

Claire Denis

ponedeljek, 19. 03. 2018 / 19:00 / Dvorana

Čuten, duhovit in pretanjen film francoske režiserke Claire Denis, navdahnjen s knjigo Fragmenti ljubezenskega diskurza Rolanda Barthesa, nas popelje skozi prizore iz življenja ženske, ki neutrudno išče ljubezen … končno pravo ljubezen.

Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci

Jure Breceljnik, Rožle Bregar

ponedeljek, 19. 03. 2018 / 19:30 / Mala dvorana

Celovečerni dokumentarni film pripoveduje zgodbo o kulturi inuitskih lovcev vzhodne Grenlandije, ki ji danes, po skoraj 4000 letih obstoja v neusmiljenem naravnem okolju, grozi izginotje.