Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 05:18, tel: 01 239 22 17).
Zaključen arhitekturni natečaj za minipleks mestnega kina

Zaključen arhitekturni natečaj za minipleks mestnega kina

Zbornica za arhitekturo in prostor (ZAPS) je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana sredi aprila izbrala zmagovalno projektno rešitev za izgradnjo minipleksa mestnega kina v podhodu Ajdovščina.

Rešitev za minipleks avtorjev Petra, Boštjana in Aleša Gabrijelčiča, Tomaža Ebenšpangerja, Anje Mencinger, Nika Soline in Lovreta Mohoriča predvideva izgradnjo petih kinodvoran. Več o zmagovalni rešitvi natečaja si lahko preberete na straneh ZAPS, Peter Gabrijelčič pa jo je nedavno predstavil tudi v prispevku TV Slovenija.

Naša ustanoviteljica, Mestna občina Ljubljana, je v sporočilu za javnost ob razglasitvi zmagovalne rešitve zapisala tudi naslednje:

“Rezultati obiska v Kinodvoru v zadnjih letih kažejo, da v Ljubljani potrebujemo novo, večje in sodobnejše filmsko prizorišče, v katerem bo mestni kino lahko razgrnil, obogatil in nadgradil vse svoje programe, ki v mnogočem presegajo kinematografsko dejavnost. Odločili smo se, da minipleks mestnega kina s petimi dvoranami uredimo v podhodu Ajdovščina, s čimer bomo  pomembno prispevali k oživitvi tega območja.

S projektom bomo zagotovili prostorske in druge pogoje, v katerih lahko resnično zaživi koncept mestnega kina kot ustvarjalnega kulturnega središča za vse generacije, s poudarkom na pridobivanju novega, zlasti mladega občinstva. Mestni kino Kinodvor bo lahko z novim minipleksom utrdil položaj osrednjega mestnega kina s kakovostno in raznovrstno filmsko ponudbo ter programom za otroke in mlade. Postal bo filmsko središče s filmsko-vzgojnimi in izobraževalnimi programi za vse generacije ter živo festivalsko in družabno srečevališče.”

Fotografije

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.