Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odprto še 4 minute, tel: 01 239 22 17).
Zaključen arhitekturni natečaj za minipleks mestnega kina

Zaključen arhitekturni natečaj za minipleks mestnega kina

Zbornica za arhitekturo in prostor (ZAPS) je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana sredi aprila izbrala zmagovalno projektno rešitev za izgradnjo minipleksa mestnega kina v podhodu Ajdovščina.

Rešitev za minipleks avtorjev Petra, Boštjana in Aleša Gabrijelčiča, Tomaža Ebenšpangerja, Anje Mencinger, Nika Soline in Lovreta Mohoriča predvideva izgradnjo petih kinodvoran. Več o zmagovalni rešitvi natečaja si lahko preberete na straneh ZAPS, Peter Gabrijelčič pa jo je nedavno predstavil tudi v prispevku TV Slovenija.

Naša ustanoviteljica, Mestna občina Ljubljana, je v sporočilu za javnost ob razglasitvi zmagovalne rešitve zapisala tudi naslednje:

“Rezultati obiska v Kinodvoru v zadnjih letih kažejo, da v Ljubljani potrebujemo novo, večje in sodobnejše filmsko prizorišče, v katerem bo mestni kino lahko razgrnil, obogatil in nadgradil vse svoje programe, ki v mnogočem presegajo kinematografsko dejavnost. Odločili smo se, da minipleks mestnega kina s petimi dvoranami uredimo v podhodu Ajdovščina, s čimer bomo  pomembno prispevali k oživitvi tega območja.

S projektom bomo zagotovili prostorske in druge pogoje, v katerih lahko resnično zaživi koncept mestnega kina kot ustvarjalnega kulturnega središča za vse generacije, s poudarkom na pridobivanju novega, zlasti mladega občinstva. Mestni kino Kinodvor bo lahko z novim minipleksom utrdil položaj osrednjega mestnega kina s kakovostno in raznovrstno filmsko ponudbo ter programom za otroke in mlade. Postal bo filmsko središče s filmsko-vzgojnimi in izobraževalnimi programi za vse generacije ter živo festivalsko in družabno srečevališče.”

Fotografije

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Zadnjič

Zlata rokavica Der goldene Handschuh

Fatih Akin

torek, 11. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Fatih Akin (Z glavo skozi zid, Kuhinja z dušo, Obupana) ustvari srh zbujajoči portret zloglasnega serijskega morilca Fritza Honke, ki je v sedemdesetih letih sejal grozo in strah po hamburški rdeči četrti.

Veliki diktator The Great Dictator

Charles Chaplin

torek, 11. 08. 2020 / 21:00 / Kongresni trg

Film, v katerem Charlie odigra dvojno vlogo dobrodušnega židovskega brivca in krutega diktatorja Hynkla, je drzna zmes politične satire, humanizma in slapstick humorja.

Sune in Sune Sune vs. Sune

Jon Holmberg

sreda, 12. 08. 2020 / 10:00 / Dvorana

Družinska komedija na simpatičen in humoren način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi osnovne šole … in njihove starše!