Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 05:46, tel: 01 239 22 17).
Zaključen arhitekturni natečaj za minipleks mestnega kina

Zaključen arhitekturni natečaj za minipleks mestnega kina

Zbornica za arhitekturo in prostor (ZAPS) je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana sredi aprila izbrala zmagovalno projektno rešitev za izgradnjo minipleksa mestnega kina v podhodu Ajdovščina.

Rešitev za minipleks avtorjev Petra, Boštjana in Aleša Gabrijelčiča, Tomaža Ebenšpangerja, Anje Mencinger, Nika Soline in Lovreta Mohoriča predvideva izgradnjo petih kinodvoran. Več o zmagovalni rešitvi natečaja si lahko preberete na straneh ZAPS, Peter Gabrijelčič pa jo je nedavno predstavil tudi v prispevku TV Slovenija.

Naša ustanoviteljica, Mestna občina Ljubljana, je v sporočilu za javnost ob razglasitvi zmagovalne rešitve zapisala tudi naslednje:

“Rezultati obiska v Kinodvoru v zadnjih letih kažejo, da v Ljubljani potrebujemo novo, večje in sodobnejše filmsko prizorišče, v katerem bo mestni kino lahko razgrnil, obogatil in nadgradil vse svoje programe, ki v mnogočem presegajo kinematografsko dejavnost. Odločili smo se, da minipleks mestnega kina s petimi dvoranami uredimo v podhodu Ajdovščina, s čimer bomo  pomembno prispevali k oživitvi tega območja.

S projektom bomo zagotovili prostorske in druge pogoje, v katerih lahko resnično zaživi koncept mestnega kina kot ustvarjalnega kulturnega središča za vse generacije, s poudarkom na pridobivanju novega, zlasti mladega občinstva. Mestni kino Kinodvor bo lahko z novim minipleksom utrdil položaj osrednjega mestnega kina s kakovostno in raznovrstno filmsko ponudbo ter programom za otroke in mlade. Postal bo filmsko središče s filmsko-vzgojnimi in izobraževalnimi programi za vse generacije ter živo festivalsko in družabno srečevališče.”

Fotografije

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Jadralke Maiden

Alex Holmes

ponedeljek, 01. 06. 2020 / 17:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Elia Suleiman

torek, 02. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Komedija zmešnjav, v kateri režiser potuje iz Palestine v Pariz in New York – a kamorkoli gre, povsod najde svojo domovino. Elia Suleiman (Božje posredovanje) je film opisal kot »burlesko, ki se napaja v svetu absurda«.

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

torek, 02. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme v Cannesu in štirih oskarjev, vključno za najboljši film.