Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odprto še 05:07, tel: 01 239 22 17).
Začetek Kinodvorove poletne sezone s Kinodvoriščem

Začetek Kinodvorove poletne sezone s Kinodvoriščem

V sredo, 13. junija, imamo v Kinodvoru še zadnjo premiero v Dvorani preden se s poletnimi filmi preselimo na prosto. Na redni spored prihaja letošnji berlinski zmagovalec, film Cezar mora umreti filmskih veteranov bratov Paola in Vittoria Tavianija. Kot je to zdaj že tradicionalno v poletnih mesecih Kinodvor svoje projektorje namesti tudi na plano, pod zvezde. Že 20. junija, dan pred začetkom poletja, bomo že tretje leto zapovrstjo zagnali projektorje v Kinodvorišču, Kinodvorovem letnem kinu v atriju Slovenskih železnic.

V atriju bomo vztrajali vse do 15. julija in premierno prikazali štiri filme. Vsak zmed filmov bo v Kinodvorišču na sporedu 1 teden, potem pa se bo predvajanje filma na izbranih projekcijah preselilo v Kinodvorovo Dvorano.

Otvoritveni film Kinodvorišča je Fant s kolesom (Le gamin au vélo) režiserskega tandema bratov Dardenne, prejemnik velike nagrade žirije za najboljši film na lanskem festivalu v Cannesu. V svojem zadnjem delu – preprosti, a čustveno siloviti zgodbi o osamljenem fantu – se vračata k temam starševstva, zaupanja in ljubezni, hkrati pa ustvarita svoj najbolj optimističen in priljuden film. Film bo v Kinodvorišču na sporedu do 27. junija.

Od 28. junija do 4. julija si bo pod zvezdami moč ogledati zadnji film Jerzyja Skolimowskega, Nujno ubijanje (Essential Killing). Brezkompromisno delo veterana poljskega novega vala se začne kot napet film pregona in konča kot abstraktna meditacija o golem boju za preživetje.

Od 5. julija do 11. julija bo v Kinodvorišču na sporedu film Medtem ko si spala (Mientras duermes). Katalonski mojster groze Jaume Balagueró je ustvaril napet (in duhovit) psihološki triler, ki vam spanca tokrat ne bo kratil z nadnaravnimi silami, zloveščimi prikaznimi ali podivjanimi zombiji, ampak z najhujšo pošastjo izmed vseh: tisto človeško.

Zaključni film Kinodvorišča bo argentinski film Slepe stene: Ljubezen v virtualni dobi (Medianeras), ki bo na sporedu od 12. julija do 15. julija. Argentinski režiser Gustavo Taretto v tem neobičajnem spoju arhitekture, romantike in komedije ustvari izviren, duhovit in igriv vizualni esej o ljubezni in osamljenosti v virtualni dobi.

Po premiernih projekcijah se bomo v sproščenem vzdušju dvorišča zabavali še naprej v tople poletne noči. Letošnja novost Kinodvorišča pa so večerna tematska druženja po projekcijah filmov: vsak petek in soboto bomo filmski večer podaljšali v glasbeno noč z nastopi različnih skupin, filmskim kvizom in karaokami. Vstop na večerna druženja v Kinodvorišču je prost.

Seveda pa v Kinodvoru celo poletje projekcije potekajo tudi v Dvorani, le da je število predstav nekoliko manjše. Na sporedu v Dvorani ostajata dve stalnici našega programa: projekcije za starše z djenčki vsako prvo sredo v mesecu ob 13. uri in pa nedeljski termin za zamudnike ob 19. uri, ki je namenjen vsem, ki jim življenje teče prehitro, da bi sproti polovili kakovostne filme na slovenskih platnih.

26. julija se bomo s projektorji preselili v poletni kino na Ljubljanski grad in na Filmu pod zvezdami vztrajali vse do 18. avgusta – spored in filmske delikatese poletnega kina na grajskem dvorišču pa vam pošljemo v kratkem. Vse podrobnosti o Kinodvorovih poletnih programih najdete tudi na naši spletni strani.

Kinobalon, program za otroke in mlade, gre na morje!
V juliju vsak konec tedna ponujamo morske filmske poslastice: indonezijski film Odsev morja (1., 7. in 8. julij) in mehiški film Na morje! (21. in 22. julij), v katerih spoznamo otroke, ki živijo ob morju in z morjem na popolnoma drugačen način kot mi. So odlični plavalci, potapljači in ribiči. Sledita dva dokumentarna filma, Želvino osupljivo potovanje (14. in 15. julij) in Svet oceanov (28. in 29. julij), ki opisujeta življenje in doživetja v svetovnih oceanih. Avgust pa bo v znamenju animiranih filmov, začeli bomo s filmom Delfin (4. in 5. avgust) in nadaljevali s čisto pravim počitniškim animiranim filmom Ferdo Krota (od 11. avgusta dalje).

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.