Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:20 (odprto še 01:38, tel: 01 239 22 17).
Za 8. marec v Kinodvoru filmi režiserk

Za 8. marec v Kinodvoru filmi režiserk

Ob svetovnem dnevu žensk bosta Kinodvorovi platni rezervirani za filme z rednega sporeda, ki so jih posnele režiserke. Nekateri izmed njih obravnavajo življenja resničnih zgodovinskih osebnosti, drugi jih dokumentirajo, tretji si ženska življenja zamišljajo skozi filme z žanrskimi primesmi. 8. marec bomo pričeli z dodatno projekcijo ljubljenca letošnje sezone nagrad, Anatomije padca francoske režiserke Justine Triet …

Anatomiji padca s Sandro Hüller v glavni vlogi, ki pod drobnogled vzame zakonsko zvezo in vlogo, ki jo v njej lahko igra ženska v očeh družbe, bo v Mali dvorani sledil Neskončni spomin čilske ustvarjalke Maite Alberdi. Srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni spremlja življenje čilskega novinarja Augusta Góngore in Pauline Urrutie, igralke, aktivistke in političarke. Ameriška ustvarjalka Sofia Coppola s Priscillo pokaže drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla in temačno plat zvezdništva, ena izmed vodilnih imen Novega nemškega filma, Margarethe von Trotta, pa je v svojem najnovejšem filmu pod drobnogled vzela ustvarjanje pesnice Ingeborg Bachmann.

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

Srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.

Ingeborg Bachmann: potovanje v puščavo Ingeborg Bachmann – Reise in die Wüste

Margarethe von Trotta

Film o burnem razmerju med Ingeborg Bachmann, eno največjih nemško pišočih pesnic 20. stoletja, in slavnim dramatikom Maxom Frischem; zgodba o ženski in njeni neustavljivi želji po svobodi – tako v karieri kot v ljubezni.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.