Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 02:59).
Videomanija 2018

Videomanija 2018

Festival mladinske filmske ustvarjalnosti v Kinodvoru v ponedeljek, 21. maja ob 15. uri. Brezplačne vstopnice!

Videomanija je festival mladinskega filma, ki se odvija vsako leto v mesecu maju na Vegovi Ljubljana in v Kinodvoru. Srednješolcem, ki ustvarjajo filme – bodisi sami doma ali pa v okviru obšolskih interesnih dejavnosti – festival zagotavlja prostor, da svoje stvaritve predstavijo vrstnikom in javnosti, ki jo tovrstna ustvarjalnost zanima.

V letošnji program so se uvrstili:

Urh Pirc: Nedosegljivo

Protagonistka teče za nečim, kar je očitno nedosegljivo zanjo. Ali pač.

Efran Gulzari: Mladost na poti

Film pripoveduje o mladostnikih beguncih, ki se odpravijo na pot in se znajdejo v Sloveniji, kjer jih ujame policija.

Helena Ponudič: Lapsuz

Film Lapsuz (2017) kritično naslavlja množično pranje možganov in podajanje neresničnih informacij (t. i. “fake news”) medijev ter korporacij, ki se zanašajo na pasivno goltanje podatkov sodobne potrošniške družbe in njeno nenasitno potrebo po vse večji senzacionalnosti.

Neža Zalaznik: Aleks

Aleks je transspolna punca, ki svojo identiteto skriva pred svojimi sošolci.

Anna Sangawa Hmeljak: Metum

Je strašljivejša grozljiva čarovnica ali pijani oče?

Lovro Megušar: Boundless/Brezmejnost

Osnovni koncept videa je zamenjava prostorov. To pomeni, da notranja opravila postavimo v zunanje okolje. Malce nenavadno, a tukaj ni omejitev. To lahko izvemo že iz naslova – brezmejnost. Na tem svetu je dovoljeno prav vse. Kar nas ovira, so le naše misli. Kratki film gledalcu sporoča , da je prostor le osebna izbira ter da je vsake toliko časa lahko tudi zabavno stopiti iz okvirov vsakdanje rutine.

Domen Vinko: Lahko mi rečeš Andrej

Potem ko je bila Tia zaradi neopravičenih ur po krivici izključena iz šole, gre takoj v park, kjer se dobi s prijateljem, ki ji proda tabletke. Zaradi vseh težav v šoli in doma hoče narediti samomor. Obotavlja se … Kar naenkrat se na klopci poleg nje pojavi neznanec. Ime mu je Andrej. Tio pomiri in ji pove, da se v življenju zgodi marsikaj. Tia se zamisli: “Hočeš reči, da je vse to namenjeno?” Ko se obrne, Andreja ni več.

Jure Kovač: Pavze

Film prikazuje sodobni problem nenehnega hitenja v telesu najstnika, za katerega se večna stresna tekma s časom ni najbolje končala. V svojem hitenju je pozabil na previdnost …

Tinkara Klipšteter: Motnja

Eksperimentalni film, s katerim sem želela raziskati svoje prve spomine iz sanj in občutke paranoje iz otroštva, ki so izvirali od neznano kod. Vsaka podoba skriva svojo zgodbo, združene v celoto pa so zame pridobile nov pomen. Kljub osebnemu ozadju, ki stoji za posnetki, je video prepuščen lastni interpretaciji.

Jasa Muller: Parva inferno

Fotozgodba predstavlja potek pogreba in poslavljanjae od osebe. Naslov fotozgodbe je PARVA INFERNO, kar v slovenščini pomeni MALI PEKEL. Naslov sem izbral na podlagi mišljenja, da je pokopališče nekako mali pekel na zemlji, saj je to kraj, kjer ljudje ob odhajanju ljubljene osebe čutijo veliko bolečino. V fotozgodbi vidimo tudi različne simbole, npr. mrtvo ptico, umetne rože , ki po pojem mnenju gledalca še bolj pritegnejo.

Anže Testen: Dokaz Teme

Želim videti tvoj obraz pod mehko svetlobo, medtem ko slišim svoj zadnji odmev glasu v temo.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Whitney Houston Whitney: Can I Be Me

Nick Broomfield, Rudi Dolezal

torek, 17. 07. 2018 / 18:45 / Mala dvorana

Intimni, neuradni portret legendarne superzvezdnice Whitney Houston v režiji enega najbolj samosvojih dokumentaristov, Nicka Broomfielda (Kurt & Courtney, Biggie and Tupac).

Grace Jones Grace Jones: Bloodlight and Bami

Sophie Fiennes

torek, 17. 07. 2018 / 21:00 / Mala dvorana

Po filmskih izletih s Slavojem Žižkom (Perverznežev filmski vodnik, Perverznežev vodnik po ideologiji) nas Sophie Fiennes odpelje na ekscentrično popotovanje s še eno popkulturno ikono.

Film pod zvezdami / Predpremiera

Na obali Chesil On Chesil Beach

Dominic Cooke

torek, 17. 07. 2018 / 21:30 / Ljubljanski grad

Poletje leta 1962. Mladoporočenca Edward in Florence prispeta v hotel ob slikoviti obali Chesil, da bi tam preživela medene tedne. Toda idilo mlade ljubezni začneta kmalu pretresati negotovost in strah pred poročno nočjo. Sloviti britanski pisatelj Ian McEwan je scenarij za film priredil po svoji istoimenski knjižni uspešnici.