Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (odprto še 17 minut, tel: 01 239 22 17).
Vabljeni k prijavam v 7. Kinotripov filmski klub

Vabljeni k prijavam v 7. Kinotripov filmski klub

Te zanima film? Obožuješ kino? So ti super pogovori o različnih filmskih svetovih? Te zanima, kakšna je priprava čisto pravega mednarodnega filmskega festivala in imaš med 15 in 18 let? Potem iščemo prav tebe za 7. Kinotripov filmski klub.

Kaj bomo počeli na filmskem klubu?

Gledali filme, o njih razpravljali in jih izbirali za program 7. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip – mladi za mlade, ki se bo odvil med 20. in 22. oktobrom 2022. Poleg filmskega programa bomo skupaj zasnovali tudi drugo spremljevalno dogajanje, uvode in pogovore z domačimi in tujimi filmskimi gost, zabavo. Na filmskem klubu ne bomo snemali filmov.

Kdaj in kje se bo odvijal filmski klub?

Vsak dan med tednom med 4. in 15. julijem, predvidoma med 10. in 16. uro (brez vikenda), v Kinodvoru (Kolodvorska 13, Ljubljana). Točen urnik bomo prilagajali internim oglednim projekcijam in ga bodo izbrani člani prejeli na prvi dan srečanja. Srečanja se bodo nadaljevala tudi v septembru in oktobru vse do festivala.

Kdo se lahko prijavi?

Mladi med 15. in 18. letom, ki imajo radi film in kino. Za udeležbo ne potrebuješ nobenega predznanja, imeti moraš le čas v juliju in na jesen ter veliko zanimanja za sodelovanje. Skupino mladih članov bomo za filmski klub v Kinodvoru izbrali po lastni presoji, tako da bo skupina čim bolj raznolika. Število mest je omejenih, udeležba je brezplačna.

Do kdaj in kako se lahko prijavim?

Izpolniš prijavnico – tukaj – in jo vrneš na e-naslov: ziva.jurancic@kinodvor.org. Za vse dodatne informacije smo ti z veseljem na voljo na telefonski številki 030 614 243 ali preko e-pošte: ziva.jurancic@kinodvor.org.


In kaj o izkušnji Kinotripa pravijo člani preteklih klubov?

Poslušaj Podkast Kinotripanje – epizodo Kaj dogaja v zakulisju Kinotripa!

Eneja je pred mikrofon povabila tri člane preteklih generacij Kinotripa: AikoSantano in Jana. Skupaj so razglabljali, kaj vse morajo Kinotripovci storiti, da se na koncu zgodi en filmski festival. Kaj je pri tem najbolj fino in kaj cefra živce? Česa ne bodo nikoli pozabili in zakaj je noro gledat filme v kinu? In nenazadnje, kaj pije Kinodvorov operater Bojan – čaj ali kavo? Vse to v epizodi Kinotripanja polni smeha in anekdot!


Še nekaj izjav za hitro branje:

»Kaj je Kinotrip? Kinotrip je en ful ful hud festival za mlade, ki ga naredimo mladi. … En pač tak ful luškan festivalček!«
– Santana

»To je res noro dobra izkušnja. V bistvu gledamo filme in potem, ko izberemo program, naše naloge še ni konec. Potem pišemo o filmu, pripravimo spremljevalni program, pripraviti je treba pogovore … v bistvu vse, kar se tiče festivala.«
– Iva

»Odprl se mi je cel nov filmski svet. Še bolj sem dojela, kako zelo obširno je to področje in koliko stvari se moram še naučiti, kako ogromno filmov moram še pogledati.«
– Sinja

“Zakaj Kinotrip? Definitivno tudi zato, ker se zelo zabavamo, ljudje na Kinotripu so super!«
– Graal

»Filmi se mi še nikoli niso zdeli tako pomemben, kot v tistih trenutkih, ko smo se o njih zagnano pogovarjali v tisti Mali dvorani v Kinodvoru. Zdelo se je kot, da smo skrivno in tajno društvo, ki rešuje svet pred uničenjem.«
– Aiko

»Kinotrip se mi zdi čudovita priložnost za tiste, ki bi želeli sodelovati v filmskem svetu, pa tudi za tiste, ki bi v kino radi prišli le pogledat kakšen dober film.«
– Ajša


prijavnica  »

več o Kinotripovem filmskem klubu  »

nedelja, 16. 10. 2022

Podkast Kinotripanje

Štiri epizode letošnjega podkasta Kinotripanje je tu! Najprej se Ajda, Julija in Zoja sprehodijo čez program in za vsak film najdejo dress … ups … shoe code. Nato pa strumno zakorakamo še v druge aktualne teme letošnjega festivala.

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.