Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:20 (odpre se čez 02:55).
V Kinodvor prihaja režiser Cristian Mungiu

V Kinodvor prihaja režiser Cristian Mungiu

Z velikim veseljem sporočamo, da v četrtek, 9. februarja v Kinodvor prihaja romunski avtor Cristian Mungiu. V mestnem kinu se bo udeležil premiere svojega zadnjega filma MRI (R.M.N.), ki ga je premierno predstavil na lanskem festivalu v Cannesu. Z njim se bo po premierni projekciji pogovarjal Koen Van Daele, programski vodja Kinodvora.

Cristian Mungiu bi moral Kolodvorsko obiskati že januarja 2017, vendar pa so bili zaradi neugodnih snežnih razmer tik pred njegovim prihodom vsi leti iz Bukarešte odpovedani. Tako smo se na premieri njegovega prejšnjega filma Matura (Bacalaureat) z njim pogovarjali preko Skypa in se zato še toliko bolj veselimo njegovega obiska v živo.

Spomnimo tudi, da sta se v Kindovoru premiere njegovega filma Daleč za griči (După dealuri) marca 2013 udeležili glavni igralki iz filma Cosmina Stratan in Cristina Flutur, ki sta za svoji vlogi v Cannesu prejeli nagrado za najboljši igralki, Mungiu pa jo je prejel za najboljši scenarij.

MRI R.M.N.

Cristian Mungiu

Film, postavljen v multietnično transilvansko vas, raziskuje, kako se človek sooča z neznanim v kriznih časih. Prvak romunskega novega vala Cristian Mungiu (4 meseci, 3 tedni in 2 dneva, Matura) je svoj peti celovečerec premierno predstavil na festivalu v Cannesu.

Matura Bacalaureat

Cristian Mungiu

Prvak romunskega novega vala Cristian Mungiu se v trpki, realistični moralni drami o vrednotah, vzgoji, kompromisih in korupciji loti težavnega vprašanja, ali cilji upravičujejo sredstva, ko je posredi dobrobit naših otrok. Nagrada za najboljšo režijo v Cannesu.

Daleč za griči După dealuri

Cristian Mungiu

Nenavadno ljubezensko zgodbo, postavljeno v odmaknjen samostan, je navdahnil primer eksorcizma, ki je pred nekaj leti polnil stolpce romunskih časopisov. Daleč za griči je po besedah avtorja film »o ljubezni in svobodni volji, o napakah, storjenih v imenu vere, in o najhujšem grehu izmed vseh: grehu brezbrižnosti«. Režiser, dobitnik zlate palme za 4 mesece, 3 tedne in 2 dneva, je v Cannesu tokrat slavil z nagradami za najboljši scenarij in najboljši igralki.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.