Danes je blagajna odprta od 14:45 do 20:30 (odprto še 02:23, tel: 01 239 22 17).
V Kavarni se igramo

V Kavarni se igramo

Ob sobotah v programu Prvič v kino po filmu v Kavarni ustvarjalna igra z animatorkami iz Združenja Sezam in Družinskega centra Mala ulica.

Igra ob programu KOYAA in nagajivi predmeti 2

19. 10. Leteči origami
S tehniko origami bomo izdelali letala. Nekatera nam bodo nagajivo pobegnila, druga pa se bodo ujela v lepljivo pajkovo mrežo. Z vami bosta Aleša Pleško in Blanka Štorgel.

26. 10. Pobegli mehurčki
Voda, milo, slamice – in zabava se lahko začne. Napihovali bomo izmuzljive milne mehurčke, opazovali prelivanje barv in njihovo potovanje. Z vami bosta Nika Rupnik in Blanka Štorgel.

2. 11. Gradnja
Iz česa vse si je iznajdljivi krokar zgradil hiško? Tudi mi bomo preizkusili različne materiale in zgradili ptičjo hišico ali prebivališče nekemu drugemu zanimivemu bitju. Z vami bosta Eva Lederer in Nika Rupnik.

9. 11.
Izmuzljivi papir
Kaj se zgodi, ko nam ponagaja papir? Poskusili ga bomo ukrotiti in nanj izliti svoje ideje.
Z vami bosta Mateja Lukežič in Tina Pleško.

Igra ob filmu Zog

30. 11. Zmaj na preizkušnji
Preden so Zoga odlikovali kot pravega zmaja, je moral opraviti preizkus letenja, rjovenja, bruhanja ognja in srečanja s princeso. Z malo spretnosti si bomo izdelali svojega zmaja in mu zastavili preizkusne naloge, jim bo uspelo? Z vami bosta Mateja Lukežič in Špela Poznič.

14. 12. obisk dedka Mraza
Namesto igre v Kavarni nas bo v dvorani po projekciji obiskal dedek Mraz.

21. 12. Reševalni zmaj
Zog opravi vse preizkuse šole za zmaje, najpomembnejše pa je njegovo spoznanje, kako lepo je pomagati drugemu. Si tudi ti želiš postati reševalni zmaj? Izdelali in nadeli si bomo zmajeva krila ter skupaj z Alešo Pleško in Evo Lederer poleteli na ulico.

Fotografije

KOYAA in nagajivi predmeti 2 KOYAA in nagajivi predmeti 2

Kolja Saksida

Nove nenavadne dogodivščine visoko nad oblaki

Zog Zog

Max Lang, Daniel Snaddon

Družinski animirani film po priljubljeni slikanici Julie Donaldson in Axela Schefflerja, ki ju poznamo kot avtorja Zverjasca in Zverjaščka.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Aktualno

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Woody Allen

četrtek, 17. 10. 2019 / 18:00 / Dvorana

Ljubezenska pustolovščina Woodyja Allena, ki se odigra na romantičnem ozadju deževnega New Yorka.

Pritisk Push

Fredrik Gertten

četrtek, 17. 10. 2019 / 20:00 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

Festival Poklon viziji

Mafija v objektivu Shooting the Mafia

Kim Longinotto

četrtek, 17. 10. 2019 / 20:30 / Dvorana

Sicilijanka Letizia Battaglia je začela svoj dolgoletni boj z mafijo, ko si je prvič drznila uperiti fotoaparat v kruto umorjeno žrtev. Z dokumentiranjem barbarske vladavine cose nostre je postala neomajna priča njihovim zločinom. Njeno življenje sta nenehno opredeljevala kljubovanje in strast.