V Kavarni se igramo

V Kavarni se igramo

Ob sobotah v programu Prvič v kino po filmu v Kavarni ustvarjalna igra z animatorkami iz Združenja Sezam in Družinskega centra Mala ulica.

Igra ob filmu Zebra Zibilla

29. 2.: Hiška
Zibilla se je z družino preselila v nov kraj, kar pomeni, da mora raziskati in spoznati novo mesto, šolo in tudi hišo … Z Matejo Lukežič in Alešo Pleško bomo izdelali zabavno igro, s katero bomo preizkusili svojo spretnost in Zibillo spravili v njeno novo hiško.

7. 3.: Glasneje!
Prijatelj Karino in rjovenje sta Zibilli vlila dovolj poguma, da se je samozavestno soočila z vsemi ovirami novega okolja. Tudi mi bomo glasno zarjoveli, pred tem pa se poigrali s črtami in z njimi okrasili megafone, s katerimi bomo še glasnejši. Pri tem nas bosta bodrili Petra Mišmaš in Špela Poznič.

14. 3.: Črno-belo
Je zebra črna z belimi progami ali bela s črnimi progami? Kakorkoli: črno-bel vzorec je tisto, kar bo spremljalo našo igro v kavarni. Na veliki črni podlagi bomo z Evo Lederer in Blanko Štorgel iz različnih belih predmetov ustvarjali skupni asemblaž.

21. 3.: Sence
Vstopili bomo v majhno hiško, prižgali luč in igra s sencami se lahko začne. Poskusili bomo prikazati zebro, leva, cirkusanta in še kaj. V magični svet senc bomo vstopili skupaj s Saro Šabec in Niko Rupnik.

Igra ob filmih programa CINEMINI

28. 3.: Vrteča slika
Na velik okrogel karton bomo skupaj z Matejo Lukežič in Saro Šabec ustvarili pisano, razigrano sliko. Čira čara, abrakadabra – in naše črte, pike, packe, živali in predmeti se bodo zavrteli in oživeli.

4. 4.: Poslušaj, zapleši, nariši
Kaj slišiš; igrivo melodijo, ali temačne zvoke, mogoče pa hrušč in ropot? Nadeli si bomo slušalke in zvok bo vodil naš gib ter idejo: narisali jo bomo na dolg trak v galeriji Kinodvora in na njem ustvarili lasten film. Z vami bosta Sara Šabec in Mateja Lukežič.

11. 4.: Ujeta senca
Pobrskali bomo po žepih in z vsakodnevnimi predmeti ter svetilom ugotovili, kakšne barve so sence, kdaj so večje in kdaj bolj ostre, nato pa bomo z obrisom ujeli svojo senco in jo okrasili z zabavnimi čečkarijami. Z vami bosta Mateja Lukežič in Eva Lederer.

18. 4.: Igre preteklosti
Zavrteli bomo čas ter znova obudili igre staršev in starih staršev. Preskakovanje elastike, skakanje s kolebnico, risanje z ogljem, igra s frnikolami, gumbi, vrtavkami … Igrali, preizkušali in zabavali se bomo s Saro Šabec in Evo Lederer.

Fotografije

Zebra Zibilla Zibilla

Isabelle Favez

Animirana pripoved o majhni zebri Zibilli, ki s pomočjo novih prijateljev v sebi odkrije velik levji pogum.

sreda, 19. 02. 2020

Cinemini

Različni igrivi programi kratkih filmov: od drobnih zgodbic iz časov naših babic in dedkov do zanimivih del sodobnih umetnikov. Od 28. marca do 18. aprila v programu Prvič v kino.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.