Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 13:19).
Uvod v Kinodvorovo poletje s Kinodvoriščem

Uvod v Kinodvorovo poletje s Kinodvoriščem

Tudi letos se bo med 20. junijem in 13. julijem Kinodvorovo platno vsak večer preselilo na plano, ko bomo projektorje ponovno pognali v Kinodvorišču, letnem kinu v atriju Slovenskih železnic.

Prva premiera je na vrsti v četrtek, 20. junija ob 21:30, ko si bomo ogledali film Opomba (Hearat Shulayim, Joseph Cedar, Izrael, 2011), po projekciji pa v atriju nadaljevali druženje z Radiem Terminal.

Pod zvednim nebom atrija Slovenskih železnic bomo vztrajali vse do 13. julija. Do takrat bodo premierno predstavljeni še 3 filmi z lanskoletnega LIFFa:

  • Otrok iz zgornjega nadstropja (L’enfant d’en haut, Ursula Meier, Francija/Švica, 2012), dobitnik nagrade FIPRESCI na LIFFU,  bo na sporedu od 26. junija do 2. julija. V glavni vlogi nastopa francoska igralka Léa Seydoux, ki je na letošnjem canskem festivalu prejela – skupaj z režiserjem Abdellatifom Kechichem in so-igralko Adèle Exarchopoulos – zlato palmo za film La vie d’Adele – Chapitre 1 & 2.
  • Klip (Klip, Maja Miloš, Srbija, 2012), dobitnik nagrade vodomec na LIFFu, od 3. do 9. julija in
  • Dej mi, no! (Få meg på, for faen, Jannicke Systad Jacobsen, Norveška, 2011) od 10. do 13. julija.

Letos nadaljujemo s podaljševanjem filmskih večerov v glasbeno noč: 3. julija bomo po premieri nadaljevali druženje z ustvarjalci umetniškega kolektiva globoke elektronike Chilli Space, 10. julija pa večer nadaljevali z DJ ekipo JuicyJuice.

Vsak film je v Kinodvorišču na sporedu teden dni, potem pa se njegovo predvajanje nadaljuje v Dvorani Kinodvora. Vse predstave v Kinodvorišču se pričnejo ob 21:30. Filmi so na sporedu v originalnem jeziku s slovenskimi podnapisi. Vhod v Kinodvorišče je skozi Dvorano Kinodvora. V primeru dežja je projekcija filma ob isti uri v Dvorani. Vstopnice so na prodaj pri blagajni Kinodvora eno uro pred prvo predstavo.

Kinodvor seveda ostaja odprt celo poletje, le predstav je nekoliko manj. Na sporedu Dvorane ostajata programska sklopa Za zamudnike (ob nedeljah ob 19. uri) in pa Kino v plenicah za starše z dojenčki (vsako prvo sredo v mesecu ob 13. uri). Tudi Kinobalon, Kinodvorov program za otroke in mlade, poleti ne počiva, tako da na sporedu ostajajo predstave v rednem sobotnem terminu ob 17. uri in nedeljskem ob 15. uri.

V Kinodvorovi Galeriji bo od 20. junija do 18. avgusta na ogled razstava fotografij Katje Goljat, Metakino.

Poletno sezono bomo nadaljevali na Filmu pod zvezdami, letnem kinu na dvorišču Ljubljanskega gradu, ki ga pripravljamo skupaj z javnim zavodom Ljubljanski grad. Projektorje pod zvezdami poženemo 25. julija in na grajskem dvorišču vztrajamo do 17. avgusta. Spored Filma pod zvezdami lahko pričakujete v kratkem, vse podrobnosti o naših programih pa najdete tudi na naši spletni strani.

Zahvaljujemo se podjetju Tobačna Ljubljana d.o.o. za finančno podporo.

Urnik Kinodvorišča 2013

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.