Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 05:31).
Tavmatrop prijateljstva

Tavmatrop prijateljstva

Delavnica za mlajše otroke, kjer spoznavamo optične igrače in ustvarjamo na temo prijateljstva

Po ogledu kratkih animiranih filmov Čarobna prijateljstva otroci v paru izdelajo preprosto optično igračo tavmatrop in si na igriv način razširijo razumevanje, kaj je animacija, hkrati pa krepijo veščine sodelovanja in komuniciranja.

Potek delavnice
Potem ko so si otroci v kinu ogledali kratke animirane filme, jih v vrtcu obišče mentor Društva Slon. Z mentorjem se v krogu pogovarjajo o animiranih filmih, ki so si jih ogledali in kako nastane animiran film. Za lažje razumevanje same animacije, si skupaj ogledamo različne optične igrače, od slikofrca, zoetropa do tavmatropa, ki ga v drugem delu tudi sami ustvarijo. Da je delavnica bolj razgibana, bodo tavmatrop ustvarili skupaj s prijateljem, tako da en drugemu dopolnijo risbico. Vsak par ustvari dva tavmatropa prijateljstva.


Delavnice priporočamo predšolskim otrokom. Izvajamo jih v prostorih vrtca po ogledu programa Čarobno prijateljstvo. Vodijo jih strokovno usposobljeni mentorji Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon.
Cena: 6 € na udeleženca (20 udeležencev oz. razred, 2 šolski uri).


Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Čarobna prijateljstva Čarobna prijateljstva

različni avtorji

Izbor šestih kratkih animiranih zgodb o srčnih in nenavadnih prijateljstvih, ki se včasih znajdejo na preizkušnji. Očarljivi filmi, ki nas začarajo s svojo slogovno raznovrstnostjo.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.