Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 04:06, tel: 01 239 22 17).
S šolo v kino? Jaaaaa!

S šolo v kino? Jaaaaa!

Kdo pravi, da so učenci pri pogovorih zadržani? Na šolskih projekcijah v Kinodvoru že ne!

Takole živahno je bilo na ogledih filma Košarkar naj bo v Kinodvoru v septembru in oktobru. Filmu so sledili pogovori s filmskimi ustvarjalci. Hvala vam, da ste bili z nami: režiser Boris Petkovič, igralka Gaja Filač (Metka), igralka Ana Marija Mitič (mama) in nedvomno v glavni vlogi tudi na šolskih pogovorih – igralec Klemen Kostrevc (Ranta).

Vprašanj, ki so jih zastavljali mladi gledalci, zlepa ni zmanjkalo, radovednosti in smeha tudi ne. In za konec še darilo – šolski urnik Košarkar naj bo in avtogrami gostov (še dobro, da imajo “košarkarji” močne roke in lahko podpisujejo še in še).

Ste si tudi vi ogledali film v Kinodvoru? Veseli bomo odzivov.

 

Fotografije

Košarkar naj bo Košarkar naj bo

Boris Petkovič

Junaki knjižne uspešnice Primoža Suhodolčana Košarkar naj bo!, s katero so zrasle in še rastejo generacije otrok in mladih, so zaživeli tudi v filmu. 

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Jadralke Maiden

Alex Holmes

ponedeljek, 01. 06. 2020 / 17:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Elia Suleiman

torek, 02. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Komedija zmešnjav, v kateri režiser potuje iz Palestine v Pariz in New York – a kamorkoli gre, povsod najde svojo domovino. Elia Suleiman (Božje posredovanje) je film opisal kot »burlesko, ki se napaja v svetu absurda«.

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

torek, 02. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme v Cannesu in štirih oskarjev, vključno za najboljši film.