Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 01:04).
Roy Andersson: izbor reklam

Roy Andersson: izbor reklam

»Ljudje svoje glave prodajajo najboljšemu ponudniku. /…/ Ustvarjalec reklam s svojim občutkom za moralna načela ne more storiti drugega kakor ustvarjati reklame, ki odsevajo njegove lastne vrednote.« (Roy Andersson) #FilmNaDan

Premiero novega filma Roya Anderssona O neskončnosti smo v Kinodvoru načrtovali za 1. april, a je zaradi pandemije do nadaljnjega prestavljena.

Redno predvajanje filma bo – ko bo to mogoče – pospremljeno tudi s celovito retrospektivo Fokus: Roy Andersson v Slovenski kinoteki ter razstavo fotografij in plakatov Andersson: svet brez senc, ki bo za obiskovalce brezplačno na voljo v naši Galeriji.

Do takrat pa se tolažimo z izborom reklam, ki jih je švedski mojster posnel za televizijo:

Golob je sedel na veji in razmišljal o življenju En duva satt på en gren och funderade på tillvaron

Roy Andersson

Sklepni del trilogije “o tem, kako je biti človek”, je švedskemu mojstru tragikomedije, nadrealizma in absurda Royu Anderssonu (Pesmi iz drugega nadstropja) prinesel zlatega leva na zadnjem Beneškem filmskem festivalu.

O neskončnosti Om det oändliga

Roy Andersson

Švedski mojster Roy Andersson naniza neskončno, brezčasno zgodbo o absurdnosti in krhkosti našega obstoja. Film – hkrati oda in žalostinka – je refleksija o človeškem življenju v vsej njegovi lepoti in krutosti, veličastnosti in banalnosti.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.