Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odpre se čez 02:06).
Rezultati Filma pod zvezdami in napoved: Velika parada v Operi!

Rezultati Filma pod zvezdami in napoved: Velika parada v Operi!

Film pod zvezdami, ki ga Kinodvor pripravlja s soorganizatorjem Ljubljanskim gradom, se je zaključil v soboto, 16. avgusta, z Vikendovo predpremiero filma Lucy.

V Kinodvoru smo z avgustovskimi premierami filmov Dva obraza januarja in Dva dneva, ena noč ter Kinobalonovim Nikcem na počitnicah začeli novo filmsko sezono.

Že 7. septembra pa nas čaka prav poseben dogodek. V Letu kina in ob stoti obletnici začetka prve svetovne vojne predstavljamo enega največjih protivojnih filmov vseh časov, Veliko parado. Restavrirano klasiko iz leta 1925 bomo predvajali na edinstvenem prizorišču SNG Opere in baleta v Ljubljani, še enem izmed prizorišč na našem Kino zemljevidu, kjer je od maja 1915 do septembra 1918 deloval Kino Central. Film bo na klavirju v živo spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov.

Velika parada je bila pod naslovom Danse macabre v kinematografu na Kolodvorski 13 (današnji Kinodvor) predvajana od 3. do 6. novembra 1926. »Ali ste že doživeli, da bi publika po premijeri tako oduševljena zapustila kino ‘DVOR’? Ne zamudite in oglejte si Danse macabre.« – Jutro, 4. novembra 1926. »Tudi vi bi lahko doživeli ono, kar je doživela trojica mladih, zdravih vojakov in lepa mlada francoska deklica v velefilmu: Danse macabre. Parada smrti. 7 dejanj iz svetovne vojne 1914–1918. Najboljše od najboljšega! Senzacija nad senzacijo!« – Jutro, 5. novembra 1926. (vir: dLib)

Kino zemljevid je eden večjih projektov, ki smo jih pripravili v Letu kina. Izhodišče ima v raziskavi Kinodvorove preteklosti, ki je pokazala, kako pestro zgodovino kina ima Ljubljana. Skoznjo se je namreč v prestolnici filmski trak vrtel na več kot sedemdesetih lokacijah oziroma kino prizoriščih, v več kot dvesto različnih kinematografih. Pestrost ljubljanske kinematografije smo predstavili v publikaciji Kino zemljevid, ki poleg zemljevida z označenimi lokacijami vključuje tudi podatke o vsakem izmed kinematografov.

Se vidimo v nedeljo, 7. septembra ob 19. uri, na prizorišču SNG Opere in baleta Ljubljana!

Vstopnice so že v prodaji pri blagajni Kinodvora in prek spletne strani Opere, od ponedeljka, 1. septembra, pa tudi pri njihovi blagajni.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.