Danes je blagajna odprta od 15:10 do 19:00 (za danes zaprto).
Prešernov dan 2024 v Kinodvoru

Prešernov dan 2024 v Kinodvoru

Na kulturni dan, v četrtek, 8. februarja 2024, bomo v Kinodvoru predvajali tri slovenske filme: Jezdeca Dominika Menceja bosta na ogled brezplačno, na sporedu pa bosta še Šterkijada Igorja Šterka in dokumentarec Pero Damjana Kozoleta. Vstopnice za Jezdeca so pri blagajni Kinodvora na voljo za prevzem od danes, 1. februarja, za preostali projekciji so že v prodaji, tudi prek spleta.

V tednu med 5. in 11. februarjem pa bomo v Kinodvoru premierno predstavili še dva slovenska filma: Ne misli, da bo kdaj mimo Tomaža Groma v prisotnosti avtorja in producentke Špele Trošt ter Maček Muri: Ples, Tekma in Kosilo Jerneja Žmitka. Premiernemu filmskemu programu sledi glasbeni nastop Klemna Slakonje in Janeza Dovča, avtorjev pesmi Župan je junak v filmu Maček Muri: Ples. Pustnim maskam bomo postregli s krofi.

 

 

 

 

 

Jezdeca Jezdeca

Dominik Mencej

Mladi slovenski režiser, navdihnjen z Golimi v sedlu, je posnel nostalgično zgodbo o dveh prijateljih, ki se podata na cesto v iskanju svobode, ljubezni in samih sebe. Nagrada občinstva in vesna za najboljšega igralca na Festivalu slovenskega filma.

Šterkijada Šterkijada

Igor Šterk

Intimen portret družine jadralca Jureta Šterka skozi oči njegovega sina Igorja. Humorna, a tudi neprizanesljiva avtobiografska drama o običajni družini z neobičajnim očetom. Otvoritveni film zadnjega Festivala slovenskega filma.

Pero Pero

Damjan Kozole

Film Damjana Kozoleta o življenju, karieri in strahovih Petra Musevskega (1965–2020). Poklon velikemu slovenskemu igralcu.

Ne misli, da bo kdaj mimo Ne misli, da bo kdaj mimo

Tomaž Grom

»Želel sem zorni kot, ki napeljuje na neko drugo prisotnost, ki ni prisotnost človeka, ki gleda, stoji, hodi. Film ima podnaslov: 25. 4.–26. 1. To sta datuma smrti in rojstva mojega sina. Zame dva pomembna mejnika. To sta tudi začetek in konec snemanja. Vmes je točno devet mesecev.« – Tomaž Grom

Maček Muri: Ples, Tekma in Kosilo Maček Muri: Ples, Tekma in Kosilo

Jernej Žmitek

Novi peti del priljubljene serije o najslavnejšem slovenskem mačku in njegovih prijateljih.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.