Danes je blagajna odprta od 16:00 do 19:00 (odpre se čez 03:46).
Premiera slovenskega filma Orkester

Premiera slovenskega filma Orkester

V sredo, 3. avgusta smo s premiernim prikazovanjem na Filmu pod zvezdami na kinematografsko pot pospremili Orkester Matevža Luzarja. Z nami je bila na Ljubljanskem gradu tudi filmska ekipa.

Ekipo je občinstvu predstavil Toni Cahunek, z nami pa so bili poleg režiserja Matevža Luzarja med drugim tudi Maria Hofstätter, avstrijska igralka, igralca Gaber Trseglav in Gregor Zorc, Simon Tanšek, direktor fotografije, Katja Šoltes, scenografka, Nadja Bedjanič, kostumografka, Katarina Farič, asistentka kostumografke, Milan Prebil, oblikovalec luči, Luka Jauh, član produkcije in Petra Vidmar, producentka.

Na Filmu pod zvezdami, ki ga že 14. leto pripravljamo v sodelovanju z Ljubljanskim gradom, smo z Orkestrom predstavili že četri slovenski film v letošnjem programu. Film bo od 11. avgusta na rednem sporedu Kinodvora.

Fotografije

Orkester Orkester

Matevž Luzar

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.