Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odpre se čez 06:30).
Predvajanje filma Zakaj kolesarimo? in pogovor o kolesarjenju

Predvajanje filma Zakaj kolesarimo? in pogovor o kolesarjenju

Mestna občina Ljubljana v okviru mednarodnega dogodka “Mesta za podnebno nevtralnost” in v sodelovanju s kolesarskim županom Ljubljane Matejem Praprotnikom v petek, 24. marca med 9.30 in 12.30, v Kinodvoru organizira posebno srečanje: na ogled bo nizozemski dokumentarec Zakaj kolesarimo?, ki mu bo sledil pogovor na temo kolesarjenja z raznolikimi sogovorniki. Vstop je prost.

Film Zakaj kolesarimo? (Why we cycle?) naslavlja kolesarjenje z različnih vidikov, v pogovoru po projekciji pa bodo vodja sektorja za vzgojo v cestnem prometu Agencije RS za varnost prometa Mateja Markl, predsednica Ljubljanske kolesarske mreže Lea Rikato Ružić, Aljaž Plevnik z Urbanističnega inštituta RS in Ljubljančan Marko Jukić, ki pogosto na družbenih omrežjih predstavlja ‘pogled z balance’, izmenjevali mnenja o tem, zakaj je lepo kolesariti, da bi k temu spodbudili čim več ljudi.

Vsebina filma je predstavljena v angleščini in nizozemščini, s slovenskimi podnapisi. Pogovor bo potekal v slovenščini.

Na mednarodnem dogodku ob 10. obletnici mreže CIVINET Slovenija–Hrvaška–jugovzhodna Evropa, ki se pričenja danes in bo potekal do 24. marca, se bodo med drugim zvrstile tematske predstavitve s poudarkom na dobrih praksah mobilnosti iz regije, okrogla miza, razprave, delavnice in vodeni ogledi po mestu.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Celoten program na voljo tu.
Več informacij na spletni strani Mestne občine Ljubljana.

 

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.