Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:00 (odpre se čez 03:03).
Prav posebne “družine”

Prav posebne “družine”

Tokrat izpostavljamo dokumentarni film Dom, ljubi dom in kratki igrani film Oči, lahko jaz šofiram?. Filma sta do 8. aprila prosto dostopna na spletni strani Baze slovenskih filmov.

V spletni pobudi Vsi (filmi) doma slovenski filmski ustvarjalci vsak teden ob ponedeljkih in četrtkih podarjajo izbrane filme, ki so prosto dostopni sedem dni. V svoj skrbno pripravljen izbor Baza slovenskega filma vsakokrat umesti otroške in mladinske filme, ki so bili tudi na programu našega Kinobalona ali pa jih najdete v Spletnem šolskem katalogu.

Tokrat izpostavljamo dokumentarni film režiserke Maje Prettnar Dom, ljubi dom (2016). V njem spremljamo odlomke iz življenja štirih otrok, ki svoj vsakdan živijo umaknjeni iz domačih, socialno neprimernih okolji v mladinskem domu. Otroci, ki se sicer morda nikoli ne bi spoznali, v času enega leta, kolikor jih spremlja režiserka, doživljajo povsem običajne “družinske” prepire, učne težave, prve ljubezni in druge razigrane trenutke.

Film si lahko do vključno srede, 8. aprila, ogledate tukaj.

Poleg tega izpostavljamo še kratki igrani film režiserja Mihe Hočevarja Oči, lahko jaz šofiram? (2011). Kratka parabola iz življenja “tipične” družine sredi slikovitega slovenskega podeželja: traktor, kokoši, nedeljsko kosilo, pivo pod pečjo, vedno prižgana televizija in veliko neizgovorjene ljubezni. Vse to upodobljeno z veliko mero izvirnega humorja.

Film si lahko do vključno srede, 8. aprila, ogledate tukaj.

Dom, ljubi dom Dom, ljubi dom

Maja Prettner

V dokumentarnem filmu Maje Prettner spremljamo eno leto v življenju štirih otrok, ki so bili iz socialno neprimernih okolij umaknjeni v mladinski dom.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Aktualno

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 06. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Mali Joe Little Joe

Jessica Hausner

sobota, 06. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film Jessice Hausner je po režiserkinih besedah »parabola o skrivnosti, ki jo nosimo v sebi«. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Woody Allen

nedelja, 07. 06. 2020 / 19:00 / Dvorana

Par načrtuje romantični vikend na Manhattnu, a njuni načrti se podrejo tako hitro, kot sonce prekrijejo oblaki. Kmalu se ločita in znajdeta vsak v svojem v vrtincu naključnih srečanj in komičnih dogodivščin.