Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odprto še 09:10, tel: 01 239 22 17).
Odpeljal nas je Kinotrip

Odpeljal nas je Kinotrip

Med 24. in 27. marcem 2016 se je v Kinodvoru odvil prvi mednarodni filmski festival Kinotrip. Ekipa mladih filmskih zanesenjakov je sledeč sloganu Naj te film odpelje v preteklih mesecih ustvarila celovito izkušnjo kina za mlade. 

Od izbire imena Kinotrip in selekcije festivalskih filmov do organizacije festivala, vse je (ob mentorstvu vodje projekta Žive Jurančič) delo mladih sodelavcev Kinotripa – Kinodvorovega projekta mladih za mlade.
Festival Kinotrip je obsegal osem filmskih destinacij. V štirih dneh nas je na šestnajstih filmskih projekcijah obiskalo več kot 1400 mladih obiskovalcev. Obiskali so nas tudi mladi filmski gostje iz tujine: Francesca Agostini, glavna igralka otvoritvenega filma festivala Pretesna koža, igralki Ilayda Akdoğan in Tuğba Sunguroğlu večkrat nagrajenega filma Mustang ter Marlon Boess, igralec filma Beautiful Girl. Festival pa ni obsegal le filmskih projekcij, temveč kar 14 spremljevalnih dogodkov, ki smo jih pripravili s številnimi partnerskimi organizacijami in posamezniki.
Program Kinotrip se s festivalom ne končuje, saj bomo v Kinodvoru za filmska potovanja mladih skrbeli s Kinotripovimi projekcijami in dogodki v sklopu Kinodvorovega programa za mlada občinstva.
Vsem, ki ste prispevali k izvedbi festivala in poročali o filmskih potovanjih mladih, se najlepše zahvaljujemo in vas vabimo, da po filmskih svetovih mladih za mlade z nami potujete še naprej.
Naj vas film odpelje!

Partnerji in podporniki 1. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip

Mestna občina Ljubljana (ustanoviteljica Javnega zavoda Kinodvor), Slovenski filmski center, Avstrijski kulturni forum, Francoski inštitut v Sloveniji, Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji, Veleposlaništvo Nizozemske v času nizozemskega predsedovanja Svetu EU (od 1. januarja do 30. junija 2016), Veleposlaništvo Japonske v SlovenijiUniFrance, DemiurgJavni zavod Mladi zmajiZavod Državljan D, FilmFlow, Festival Kurja polt, GoOpti, Makkon, Rampa Laboratorij, Slovenska kinoteka, Srednja frizerska šola Ljubljana, Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, Filmski studio Viba film, Zavod ZVVIKS

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.