Danes je blagajna odprta od 15:45 do 20:45 (odpre se čez 08:48).
Odpeljal nas je 4. mednarodni filmski festival Kinotrip!

Odpeljal nas je 4. mednarodni filmski festival Kinotrip!

V soboto, 30. marca, se je zaključil 4. filmski festival Kinotrip. Mladi so si v treh dneh ogledali šest celovečernih filmov in en program kratkih. Mlado občinstvo je najbolj očaral dokumentarni film Čez prepade (Minding the Gap, Bing Liu, 2018) in si tako prisvojil Kinotripovo nagrado občinstva.

4. mednarodni filmski festival Kinotrip, največji dogodek Kinodvorovega filmskega programa Kinotrip – mladi za mlade, je letos potekal med 28. in 30. marcem 2019. Raznolik filmski program so tudi letos skrbno izbrali mladi člani Kinotripovega filmskega kluba.

Po različnih filmskih svetovih je na desetih festivalskih projekcijah potovalo več kot 1100 obiskovalcev, predvsem mladih. Na njihovih potovanjih so se jim pridružili tudi nekateri zanimivi filmski gostje. Preko Skypa so se mladi pogovarjali z Debro Granik, režiserko otvoritvenega filma Ne puščaj sledov (Leave No Trace, ZDA, 2018), in z Bing Liujem, režiserjem dokumentarnega filma Čez prepade (Minding the Gap, ZDA, 2018). V Kinodvoru nas je obiskal tudi Hanis Bagashov, režiser kratkega filma Miško (Mishko, Makedonija, 2018). Z njim so se mladi pogovarjali in družili ob projekciji programa kratkih filmov – Kinotripčič.

Poleg raznolikega filmskega programa se je odvilo tudi pestro spremljevalno dogajanje. Mladi Kinotripovci so pred vsako projekcijo poskrbeli za zanimive filmske uvode. V Galeriji Kinodvora je bila na ogled razstava Fanzin Kinotripovih utrinkov. Vse festivalske dni je potekala filmsko-kritiška delavnica Ostrimo pogled. Na zaključni projekciji se je premierno odvrtel kratki film Izgubljeni sendvič, ki so ga ob mentorstvu Luke Marčetiča pripravili udeleženci Kinotripove predfestivalske filmske delavnice. Vsemu je sledila še Kinotripova zaključna žurka.

V času 4. filmskega festivala Kinotrip so Ljubljano obiskali tudi predstavniki organizacije Medienzentrum Parabol iz Nürnberga, ki bodo v sodelovanju z Dijaškim domom Ljubljana – KUD Pozitiv in mestnim kinom Kinodvor v letošnjem letu izvedli mladinsko filmsko izmenjavo kot del pripravljalnih dejavnosti v sklopu kandidature Ljubljane za EPK 2025, s katerimi Kinodvor krepi mednarodna sodelovanja na področju razvoja mladih občinstev.

Številne utrinke 4. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, ki so jih ujeli dijaki Srednje medijske in grafične šole Ljubljana, si lahko ogledate na naši spletni strani in na profilih na Facebooku in Instagramu.

Vsem, ki ste letos prispevali k ustvarjanju festivala in širjenju glasu o njem, se najlepše zahvaljujemo in vas vabimo, da po filmskih svetovih za mlade z nami potujete še naprej.

Naj vas film odpelje!

Partnerji in podporniki 4. mednarodnega festivala Kinotrip:

Mestna občina Ljubljana – ustanoviteljica Javnega zavoda Kinodvor
Slovenski filmski center
Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Con film, Društvo za širjenje filmske kulture KINO!, Društvo Kraken in festival Fekk, Festival žanrskega filma Kurja polt, Fivia, Francoski Inštitut v Sloveniji, Kulturni center Veleposlaništva Madžarske, Balassijev inštitut Ljubljana, Srednja medijska in grafična šola

Živa Jurančič
Filmski program za mlade
Young Audience
—————————————–
Javni zavod Kinodvor
Kolodvorska 13
1000 Ljubljana
M: +386 30 614 243
W: www.kinodvor.org/kinotrip
FB: www.facebook.com/KinotripKinodvor
Instagram: www.instagram.com/kinotrip

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.