Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 04:43, tel: 01 239 22 17).
Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 34. Liffu

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 34. Liffu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripove žirije. Med 8. in 19. novembrom.

Člani žirije Tjaša Hafner, Izak Kabir Khan, Anej Košorok, Lara Matos in Anaïs Vrtunski si bodo ogledali pet filmov iz različnih festivalskih programskih sklopov, ki prikazujejo zgodbe mladih oziroma se dotikajo tem aktualnih in relevantnih za mlade. Med njimi bodo izbrali najboljšega in ga razglasili na sklepni prireditvi festivala. Na posameznih projekcijah nominiranih filmov bodo poskrbeli tudi za uvode. Več o festivalu na spletni strani www.liffe.si.


NOMINIRANI FILMI:

Kralji sveta Los reyes del mundo
Laura Mora Ortega, 2022

Ra, Culebro, Sere, Winny in Nano so fantje, ki živijo na ulicah Medellina, kjer običajni zakoni ne veljajo. V iskanju boljšega jutri se fantje odpravijo na pot, da bi našli zemljo, ki jo je Ra podedoval od preminule babice. Kot tisoče Kolumbijcev so namreč tudi njo pregnale paravojaške sile. Fantje na poti spoznajo nove prijatelje, ki jim pomagajo, a jih tudi opozarjajo na preteče nevarnosti. To je potovanje, ki ne vodi nikamor in kjer se lahko zgodi prav vse.

Niti besede Kein Wort
Hanna Slak, 2023

Od tragičnega dogodka na šoli se Lars vedno bolj zapira vase, vse do dne, ko se v nenavadnih okoliščinah poškoduje. Njegova mama Nina, uspešna dirigentka, se odloči, da ga za nekaj dni odpelje na oddaljeni otok, čeprav je tik pred pomembnim koncertom. A v zimski samoti otoka je tišina med njima glasnejša in ozračje vse bolj napeto …

Pošast Kaibutsu
Hirokazu Koreeda, 2023

V japonskem mestu v eni izmed stolpnic izbruhne požar. Mati samohranilka Saori in njen sin Minato iz daljave opazujeta dogajanje. Minato se kmalu zatem začne vesti nenavadno. Iz šole prihaja ves poklapan, ker naj bi se učitelj Hori znašal nad njim. O Horiju se sicer vse bolj širijo slabe govorice. Nekaj je videti hudo narobe. A ko se zgodba razkrije še iz drugih zornih kotov, pride na dan nova resnica.

Popolni dnevi Perfect Days
Wim Wenders, 2023

Hirayama je moški srednjih let, ki v Tokiu opravlja službo čistilca javnih stranišč. Dan je enak dnevu: jutranja rutina, vožnja po mestu, glasba v avtu, popotovanje od stranišča do stranišča. Svoje delo opravlja z izjemno natančnostjo, skoraj predanostjo, pri tem pa srečuje različne ljudi, predvsem mlade. Vsak od njih ima svojo zgodbo in zgodba Hirayame se po zaporedju srečanj prične razkrivati. Poetična refleksija o iskanju lepote v enoličnosti vsakdana.

Sladki vzhod The Sweet East
Sean Price Williams, 2023

Srednješolka Lilian je na šolskem izletu. Že na prvi pogled je očitno, da ne spada med vrstnike, saj pogosto sanjari in se zateka v svoj svet. Po nasilnem dogodku v baru dekle zapusti sošolce in se odpravi na potovanje, na katerem spozna vrsto nenavadnih posameznikov različnih prepričanj in vrednot. Vsak od njih ji svet prikaže v povsem novi luči. Punk verzija Alice v čudežni deželi!

Sladki vzhod The Sweet East

Sean Price Williams

Slikovito popotovanje po mestih in gozdovih na vzhodu ZDA skozi oči najstnice, ki po pobegu s šolskega izleta prvič odkriva širni svet. Punk različica Alice v čudežni deželi.

Niti besede Kein Wort

Hanna Slak

Film v Berlinu živeče slovenske režiserke Hanne Slak (Rudar) je intimna drama o materi in sinu; zgodba o zaupanju in posledicah njegove izgube. Svetovna premiera v tekmovalnem programu festivala v Torontu.

Kralji sveta Los reyes del mundo

Laura Mora Ortega

Pet kraljev brez kraljestva se v Kolumbiji odpravi na potovanje, da bi našli svojo obljubljeno deželo.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.