Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:10).

Kralji sveta Los reyes del mundo

Laura Mora Ortega / Kolumbija, Norveška, Mehika, Luksemburg, Francija / 2022 / 103 min / španščina

Pet kraljev brez kraljestva se v Kolumbiji odpravi na potovanje, da bi našli svojo obljubljeno deželo.

igrajo Carlos Andrés Castañeda (Rá), Davison Florez (Sere), Brahian Acevedo (Nano), Cristian Campaña (Winny), Cristian David Duque (Culebro), Jacqueline Duque (Graciela), Luis Eduardo Benjumea (Vayu), Violeta Zabala (La Negro)

festivali, nagrade San Sebastian 2022 (zlata školjka), Zürich 2022 (zlato oko), Chicago 2022, Solun 2022, Stockholm 2022, Šanhghaj 2023

Ra, Culebro, Sere, Winny in Nano so fantje, ki živijo na ulicah Medellina in nimajo nikakršnih stikov s svojimi družinami. Bratovščina deluje v nekakšnem vzporednem svetu, v katerem običajni zakoni ne veljajo. Fantje se odpravijo na pot, da bi našli parcelo, ki jo je Ra podedoval od preminule babice. Kot tisoče Kolumbijcev so namreč tudi njo pregnale paravojaške sile. Po njeni smrti so Raju ozemlje vrnili v sklopu vladnega programa povračil. Fantje na poti spoznajo nove prijatelje, ki jim pomagajo, a jih tudi opozarjajo na preteče nevarnosti. To je potovanje, ki ne vodi nikamor in kjer se lahko zgodi prav vse.

»Brez vsakršnega dvoma izjemno delo. Je več kot le film: halucinogena zgodba, v isti sapi okrutna in boleča, pa tudi prevzemajoča. /…/ Preplavi nas občutje, da pričamo pomembnemu delu, upodobitvi nekega časa in prostora, tako izčrpni in točni, kot tudi poetični in ganljivi obenem.« (Cristobal Soage, Cineuropa)

četrtek, 26. 10. 2023

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 34. Liffu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripove žirije. Med 8. in 19. novembrom.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!