Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 01:23, tel: 01 239 22 17).

Kralji sveta Los reyes del mundo

Laura Mora Ortega / Kolumbija, Norveška, Mehika, Luksemburg, Francija / 2022 / 103 min / španščina

Pet kraljev brez kraljestva se v Kolumbiji odpravi na potovanje, da bi našli svojo obljubljeno deželo.

igrajo Carlos Andrés Castañeda (Rá), Davison Florez (Sere), Brahian Acevedo (Nano), Cristian Campaña (Winny), Cristian David Duque (Culebro), Jacqueline Duque (Graciela), Luis Eduardo Benjumea (Vayu), Violeta Zabala (La Negro)

festivali, nagrade San Sebastian 2022 (zlata školjka), Zürich 2022 (zlato oko), Chicago 2022, Solun 2022, Stockholm 2022, Šanhghaj 2023

Ra, Culebro, Sere, Winny in Nano so fantje, ki živijo na ulicah Medellina in nimajo nikakršnih stikov s svojimi družinami. Bratovščina deluje v nekakšnem vzporednem svetu, v katerem običajni zakoni ne veljajo. Fantje se odpravijo na pot, da bi našli parcelo, ki jo je Ra podedoval od preminule babice. Kot tisoče Kolumbijcev so namreč tudi njo pregnale paravojaške sile. Po njeni smrti so Raju ozemlje vrnili v sklopu vladnega programa povračil. Fantje na poti spoznajo nove prijatelje, ki jim pomagajo, a jih tudi opozarjajo na preteče nevarnosti. To je potovanje, ki ne vodi nikamor in kjer se lahko zgodi prav vse.

»Brez vsakršnega dvoma izjemno delo. Je več kot le film: halucinogena zgodba, v isti sapi okrutna in boleča, pa tudi prevzemajoča. /…/ Preplavi nas občutje, da pričamo pomembnemu delu, upodobitvi nekega časa in prostora, tako izčrpni in točni, kot tudi poetični in ganljivi obenem.« (Cristobal Soage, Cineuropa)

četrtek, 26. 10. 2023

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 34. Liffu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripove žirije. Med 8. in 19. novembrom.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nadomestna projekcija

Ingeborg Bachmann: potovanje v puščavo Ingeborg Bachmann – Reise in die Wüste

Margarethe von Trotta

sreda, 24. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Film o burnem razmerju med Ingeborg Bachmann, eno največjih nemško pišočih pesnic 20. stoletja, in slavnim dramatikom Maxom Frischem; zgodba o ženski in njeni neustavljivi želji po svobodi – tako v karieri kot v ljubezni.

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

sreda, 24. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zadnjič

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 25. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.