Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 13:02).

Sladki vzhod The Sweet East

Sean Price Williams / ZDA / 2023 / 104 min / angleščina

Slikovito popotovanje po mestih in gozdovih na vzhodu ZDA skozi oči najstnice, ki po pobegu s šolskega izleta prvič odkriva širni svet. Punk različica Alice v čudežni deželi.

igrajo Talia Ryder (Lillian), Earl Cave (Caleb), Simon Rex (Lawrence), Ayo Edebiri (Molly), Jeremy O. Harris (Matthew), Jacob Elordi (Ian), Rish Shah (Mohammad), Gibby Haynes (Abbot), Jack Irv (Troy), Cameron Andre (Adam), Betsey Brown (Betsy), Jonathan Daniel Brown (g./Mr. Franks), Peter Buntaine (S.P.W.), Kaili Corcoran (Becky), Adam Friedland (Eric)

festivali, nagrade Cannes 2023, Karlovi Vari 2023, Deauville 2023, New York 2023

Srednješolka Lilian je na šolskem izletu, a je že na prvi pogled jasno, da ne spada med vrstnike, saj pogosto sanjari in se zateka v svoj svet. Po nasilnem dogodku v baru Lilian trči v Caleba. Slednji razbije ogledalo, za katerim se odpre skriven prehod, ki vodi stran od norije vsakdanjega sveta. Dekle zapusti skupino svojih sošolcev in se odpravi na potovanje, na katerem spozna vrsto različnih in nenavadnih posameznikov, ob katerih se ji svet pokaže v povsem novi luči.

»Sladki vzhod je signal svetlobne rakete čez nebo Amerike. Ta film je ustvarila Amerika. Želeli smo narediti nekaj pomembnega o naši domovini. Pravzaprav gre za staro državo, vendar je njena hrbtenica močna, mišice čvrste, sklepi gibki; poleg tega, ali se ni vznemirljivo zazreti, kam nas bo vodilo naprej? /…/ Ali gre za film ceste o odraščanju ali zgodbo o tem, kako ostati zvest samemu sebi, ko ne veš čisto dobro, kdo si. Pomembno je dvomiti, nikoli ne biti o ničemer prepričan. Ker je prepričanost dolgočasna. Zaradi prepričanosti obtičimo na mrtvi točki.« (Sean Price Williams)

ponedeljek, 20. 11. 2023

Kinotripovo nagrado na 34. Liffu je osvojil film Sladki vzhod

V soboto, 18. novembra je na osrednji festivalski prireditvi mladinska žirija razglasila svojega favorita. Letos jih je prepričal referenčno bogat film ceste pravljičnih razsežnosti.

četrtek, 26. 10. 2023

Nominirani filmi za Kinotripovo nagrado na 34. Liffu

Pet filmskih naslovov iz različnih programskih sklopov festivala ~ s filmskimi uvodi Kinotripove žirije. Med 8. in 19. novembrom.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!